Oficialii Direcţieia de Sănătate Publică a Judeţului Cluj atenţionează cetăţenii cu privire la riscurile la adresa sănătăţii publice. Principalele probleme le reprezinta carnea de miel, dar nu numai acestea sunt cele mai periculoase pentru oameni in aceasta perioada.

"Produsele alimentare specifice Sărbătorilor Pascale(carne de miel şi preparate,ouă,lactate şi brânzeturi,vopsea de ouă, pâine, produse de patiserie şi cofetărie) şi nu numai acestea, trebuie să fie achiziţionate numai din surse autorizate sanitare şi sanitar veterinar.

Desfacerea lor către consumatori se permite numai în spaţii amenajate corespunzător, autorizate sanitar, dotate cu spaţii fig pentru produsele perisabile(ouă, brânzeturi şi lactate, carne şi preparate din carne, produse de cofotărie).

În momentul achiziţiei produselor alimentare, catăţenii trebuie să verifice aspectul organoleptic, în cazul celor ambalate prezenţa etichetelor cu elemente de identificare a producătorului, ambalatorului, ingredientele, termenul de valabilitate.

Ouăle trebuie să aibă coaja intactă şi curată, termenul de valabilitate să fie ştampilat pe coajă, în cazul ouălor ambalate, şi pe ambalajul de desfacere. Ouăle trebuie păstrate până la desfacere sau consum în locuri curate, uscate, ferite de razele solare directe sau alte surse de căldură.

În perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale personalul Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Cluj va desfăşura acţiuni de control tematic în unităţile de comercializare a alimentelor, de alimentaţie publică şi de producţie alimentară", se arata in comunicatul DSP.

  1. Tiberiu Hrihorciuc

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.