Mai mulți austrieci pasionați de curse off-road organizează un concurs ărin pădurile României, în situația în care la ei în țară cursele respective sunt interzise.

În România există doar anumite zone, trasee autorizate unde amatorii de curse auto off-road pot practica în mod legal acest hobby motorizat și să dea frâu liber cailor-putere. În alte țări lucrurile sunt și mai stricte: se poate face off-road numai în locuri amenajate special și nu se poate face asta în păduri. Una dintre aceste țări este Austria și e interzis să distrugi mediul înconjurător, e interzis la off-road în păduri, acestea fiind strict protejate. Dar așa cum sunt ei șmecheri în toate, austriecii și-au zis că dacă la ei nu se poate, se poate în România! Astfel, ei organizează un raliu de off-road prin pădurile României, competiția SuperKarpata Trophy, gen de concurs care este interzis în majoritatea țărilor din Europa, inclusiv în Austria. Competiția este organizată de o firmă austriacă într-o zonă de mii de kilometri pătrați din Carpații de sud-est, în zona Caraș-Severin a Banatului.

Oare e prima astfel de acțiune a austriecilor pentru a sfida și legile din România și bunul simț și natura? Nu. Ne aducem aminte de uciderea ursului brun Arthur de către vânătorul de trofee, prințul Emanuel din Liechtenstein. Este vorba despre braconaj, activitatea în sine a fost ilegală iar  animalul împușcat era cel mai mare din România și probabil cel mai mare din UE. În Austria defrișările de păduri sunt interzise prin lege, dar vedem pădurile României cum sunt puse la pământ de zeci de ani de către firme austriece și cărate afară din țară cu complicități chiar la vârful statului. Toate aceste acțiuni se derulează după aceeași schemă, resursele României sunt jefuite și lăsate la bunul plac al străinilor care mituiesc funcționari și politruci servili și trădători.

„Ăștia fac ce vor!? Nu m-ar mira ca la următorul consiliu JAI pentru discutarea aprobării intrării României în spațiul Schengen să vină austriecii și să ne spună că nu pot accepta România, că e țara cu granițe nesigure prin care se fură pădurile, țara în care se face off-road prin păduri, că se organizează partide de vânătoare ilegale, deși chiar ei le organizează și participă la ele”, a încheiat revoltată Iosefina Pascal.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.