În urmă cu câteva zile, presa locală anunța că fostul administrator public al Primăriei Câmpia Turzii, Petre Pop, a pierdut procesul prin care a dorit să anuleze HCL NR. 25/2019, în baza căreia i s-a desființat postul de administrator public. Avocatul Ciprian Păun vine cu lămuriri în această speță și spune că prin soluția dată de Tribunalul Cluj nu s-a respins contestația domnului Pop la decizia de concediere.

”Referitor la situația juridică a litigiilor fostului administrator public al Municipiului Câmpia Turzii, POP PETRE, deși nu comentez soluții care nu sunt definitive ale instanțelor, în conformitate cu Hotărârea Marii Camere de la CEDO referitoare la libertatea de exprimare în presă a avocatului pentru apărarea clientului său CAUZA MORICE v. FRANȚA (Application no. 29369/10) sunt obligat să fac următoarele precizări.

Tribunalul Cluj s-a pronunțat în data de 05.12.2019 în dosarul 2516/117/2019 în sensul respingerii acțiunii în contencios administrativ – formulată de reclamant Petre Popp- , acțiune care avea ca obiect anularea Hotărârii Consiliului Local Câmpia Turzii nr. 25/2019 prin care se aproba organigrama UAT și se desființa postul de administrator public. Această soluție a instanței clujene se poate ataca cu recurs și instanța care se va pronunța definitiv va fi Curtea de Apel Cluj. Decizia de concediere a domnului Petre Pop din funcția de administrator public a fost contestată în alte două acțiuni ce fac obiectul dosarelor 1869/117/2019 ( dosar suspendat până la soluționarea definitivă a dosarului 2516/117/2019) și dosarul 2517/117/2019 (declinat de la secția de contencios administrativ către secția de litigii de muncă) , ambele aflate pe rolul Tribunalului Cluj.

Astfel, prin Soluția Tribunalului Cluj din data de 05.12.2019 nu s-a respins contestația domnului POP la Decizia de concediere. Această chestiune va face obiectul analizei unor alte dosare și opinia publică va afla soluția lor de pe portalul instanțelor de judecată.

Am dorit să fac aceste precizări pentru informarea corectă a tuturor celor care sunt interesați de acest subiect”, transmite avocatul Ciprian Păun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here