Azi a începe maratonul de vaccinare în mai multe centre ale Ministerului Apărării Naționale. Vaccinările se vor face non-stop, fără programare, în perioada 4-11 mai.

Potrivit MApN, campania se desfășoară în centrele de vaccinare organizate de către Spitalul Universitar de Urgență Militar Central din București și în unitățile sanitare militare din țară care sunt și centre regionale de depozitare a dozelor de vaccin.

Spitalul Clinic Militar de Urgenta „Dr. Constantin Papilian” din Cluj-Napoca, alături de alte spitale militare din Brașov, București, Constanța, Craiova, Iași şi Timișoara, începând de marţi, ora 8.00, vaccinează populația generală, la orice oră, fără o programare prealabilă. Centrele vor funcționa 24 de ore din 24, în perioada 4-11 mai, anunţă Spitalul Militar Cluj pe pagina de Facebook. 

Totodată, persoanele vaccinate vor fi înregistrate în RENV și vor fi planificate pentru efectuarea dozei de rapel „În perioada următoare, în funcție de disponibilitatea dozelor de vaccin și de solicitările pe plan local, și celelalte patru spitale militare din rețeaua medicală a MApN vor putea crește ritmul de vaccinare, respectiv vor putea asigura vaccinarea fără programare prealabilă”, arată MApN.

Ministerul precizează că asigură, în prezent, locuri pentru vaccinarea populației generale în 56 de centre de vaccinare proprii, organizate în cadrul spitalelor militare și în unități militare din Capitală și din țară, deservite de aproape 1.000 de angajați ai ministerului – peste 250 de medici, 500 de asistenți medicali și 200 de registratori.

Suplimentar, MApN a operaționalizat 20 de centre mobile de vaccinare, care acționează gradual, începând de miercuri, 21 aprilie, în sprijinul autorităților locale, în localități izolate sau greu accesibile.

Citește și: 4 centre de vaccinare au fost dechise în 3 parcuri industriale Tetrarom

Sursă: zcj.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here