Incident tragi-comic, miercuri, 28 martie, la intersecţia străzilor Paris şi Bucureşti din Cluj-Napoca! Renumit bătăuș al vechiului Cluj şi fost poloist de renume, „Putyuryi”, ajuns la 71 de ani, acesta a avut un clinci violent cu un lucrător de la Regia Autonomă de Termoficare după ce-l tamponase, chiar el, cu maşina proprie. Fiecare susţine că celălalt a fost primul care a „punctat” însă mai eficient se pare – după zilele de îngrijiri medicale de pe certificat – a fost Putyuryi care l-a dominat pe oponentul său de 47 de ani! Ba, mai mult, aflaţi amândoi la I.M.L.,  fostul poloist l-a provocat pe adversar la o nouă „luptă dreaptă”!

 

Despre renumitul poloist şi boem al Clujului anilor `70, cel poreclit “Putyuryi”, auzisem câteva legende urbane – în care apărea alături de alţi sportivi de marcă din acele vremuri – dar nu-mi imaginasem că şi la 71 de ani bărbatul e numai “nerv”, gata oricând să sară la bătaie şi să pună la punct cel pe care-l consideră adversar!  Primul care apare pe culoarele I.M.L. Cluj, însoţit de fiul său, este “Putyuryi”. Masiv, îmbrăcat într-o salopetă – fiindcă la această vârstă continuă să muncească, în domeniul auto, fiind “unic patron” al firmei sale, după cum el însuşi se prezintă. Mărturiseşte, turbat de furie că a fost lovit cu pumnul în faţă de un “mucos”,  cu doar câteva minute în urmă, la intersecţiile străzilor Paris cu Bucureşti. “A fost vina mea, recunosc, eu am intrat în uşa lui şi i-am îndoit-o uşor, pentru că am un Mercedes vechi de 36 de ani şi am rămas fără frână când am ieşit din curtea casei mele, iar el se afla la semafor. I-am arătat, după aceea, actele maşinii şi am scos şi bani – spunându-i că-i pot plăti reparaţiile, imediat, la atelierul unui prieten. Ori în secunda următoare a sărit la mine şi mi-a ars un pumn în faţă – loveşte bine prostul! – iar eu, când m-a dat pe spate abia am apucat să-l lovesc cu bocancul în picior. Dar ce-mi pare rău e că nu l-am lovit mai bine, că merita”, mărturiseşte fostul poloist.

Piciorul lui Cristian

Nu-şi încheie bine fraza şi apare în faţa cabinetului de consultaţii chiar adversarul său, Cristian Puşcău, un bărbat îngrijit, în vârstă de 47 de ani. Acesta se arată dispus să-mi povestească întreaga tărăşenie – şi o face, deschis, fără să-i pese că la fiecare cuvânt al său “Putyuryi“ protestează vehement: “Azi, pe la ora 10.30 – 11.00 mă aflam la semaforul de la intersecţia străzii Paris cu Bucureşti, în maşina de serviciu – lucrez la “Termoficare”- când mă trezesc lovit de persoana aceasta care ieşise de la o casă, cu spatele – şi m-a lovit. Apoi, tot el a fost cel care a început să mă blesteme că de ce n-am stat nu ştiu unde… Apoi a scos un teanc de bani şi cu cealaltă mână mi-a ars un pumn în figură şi după care şi un picior”. Îşi suflecă pantalonii şi-mi arată rana de la picior, în timp ce adversarul său vociferează vehement: “Minte cu neruşinare, i-am zis că am asigurare şi rezolvă Asigurările tot. Iar când i-am zis că am bani să-i plătesc m-a lovit în ochi, după care am fost silit să-l lovesc şi eu, ca răspuns”! Sunt poftiţi, pe rând în cabinetul de consultaţii, de unde Puşcău se întoarce cu trei zile de îngrijiri medicale, menţionate în certificat, iar fostul poloist cu niciuna. Comentează “Putyuryi”, de faţă cu Puşcău, care tace diplomatic: “Ar trebui să ne lase pe amândoi într-o sală de box, să vedem care-i mai tare: eu, la 71 de ani sau el! Dacă mucosul ăsta era om rezolvam amiabil, fără probleme, nu să umblăm cine ştie pe unde, pe la autorităţi”. Apoi, la plecare, îndârjit, îşi scoate din nou teancul de bani din buzunar şi declamă, teatral: “Nu-i nimic, dacă el o fi având pile, să ştiţi că am şi eu şi nu mă las”!

Putyuri

Cel poreclit Putyuri, vechiul poloist al Clujului l-a provocat pe Puşcău chiar la I.M.L. Cluj la încă o confruntare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here