Mai mulți enoriași ai unei biserici s-au luat la bătaie în curtea lăcașului de cult în timp ce preotul trăgea clopotul. Scandalul a pornit pe motive de geopolitică.

Un grup de otodocși din satul Rângaci, regiunea Cernăuți, au vrut să ocupe biserica acuzându-i pe cei care o controlează că sunt oamenii Moscovei. Zeci de polițiști s-au pus între cele două tabere.

Adepții Bisericii Ortodoxe a Ucrainei, care a obținut acum 3 ani recunoașterea autocefaliei de la Patriarhul din Constantinopol, au încercat să ocupe cu forța biserica din sat, controlată de cealaltă Biserică Ortodoxă Ucraineană, subordonată canonic Patriarhiei de la Moscova.    S-a întâmplat duminică, 6 noiembrie, când mai mulți oameni au luat cu asalt mica biserică „Înălțarea Domnului” din Rângaci. Enoriașii din tabăra adversă, baricadați în micul lăcaș de cult, nu i-au lăsat să intre și au solicitat protecția poliției.
Zeci de polițiști s-au pus între cele două grupuri, blocând accesul în biserică, după cum se poate vedea într-un video publicat de postul de televiziune ucrainean „Perșîi kozațkii” (Primul căzăcesc n.r.).


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here