PSD Cluj s-a trezit, peste noapte, cu un scandal care a ajuns să fie preluat la nivel național, după ce două colege de partid au decis să facă politică într-un mod diferit, care a implicat violență și injurii. Anca Ciubăncan și Angela Sacaliș, implicate în bătaie, au fost imediat excluse din partid, iar președintele PSD Cluj, Alexandru Cordoș, a precizat clar că astfel de derapaje nu-și au locul într-un partid cum este PSD-ul. Nu ar fi prima dată când consilierul local PSD a fost implicată într-un scandal. Mai exact, la începutul anului 2021, Anca Ciubăncan  nu a acordat prioritate unui pieton care se afla pe trecerea de pietoni, iar la semnalele polițiștilor, consilierul local nu a oprit. Una peste alta, când agenții i-au scris procesul verbal, Anca Ciubăncan a ieșit din mașină, 

Tot scandalul a început pe data de 17 martie, la sediul organizației municipale, după ce Anca Ciubăncan s-ar fi luat de femeile care fumau în interior. În acel moment, Angela Sacaliș ar fi înjurat-o pe consilierul local PSD, după care i-ar fi dat cu picioarele în burtă. 

Pe cealaltă parte, potrivit declarațiilor Angelei Sacaliș, lucrurile au fost cu totul diferite, Ciubăncan fiind cea care a început scandalul, nicidecum ea. La nici două zile după așa-zisa bătaie dintre cele două a ajuns în toată presa din România, Biroul Permanent Municipal al PSD Cluj-Napoca a decis excluderea din partid a doamnei Ciubăncan Anca și Sacaliș Angela. De asemenea, doamna Milea Evelina, președintele organizației de tineret al PSD Cluj, și Neagu Luzia au fost sancționate cu avertisment. 

Alexandru Cordoș, președintele PSD Cluj, a declarat că astfel de comportamente pătează imaginea partidului și nu-i fac cinste, din contră. Gazeta de Cluj a luat legătura cu Anca Ciubăncan pentru a cere un punct de vedere legat de ceea ce s-a întâmplat pe 17 martie la sediul partidului. Consilierul local a precizat pentru ziarul nostru că ceea ce PSD a făcut, prin excluderea ei din partid, nu reprezintă o decizie definitivă. Mai mult, Ciubăncan nu a vrut să comenteze prea multe despre incidentul în care a fost implicată, precizând că așteaptă ca justiția să-și facă treaba. De altfel, consilierul local nu mai precizat că va rămâne în Consiliul Local din Cluj-Napoca până la proba contrarie, iar faptul că Mircea-Iosif Rus ar urma să-i ia locul nu reprezintă o informație care ar fi trebuit să fie promovată în spațiul public, atâta timp cât instanța nu s-a pronunțat. 

De asemenea, am încercat să luăm legătura cu Angela Sacaliș, dar ea nu a vrut să comenteze nimic pe acest subiect. 

Anca Ciubăncan: Întâi împușcăm omul apoi îl resuscităm?

Nici măcar nu este o decizie definitivă, este atacabilă. Am primit o decizie? M-a audiat cineva? Întâi împușcăm omul apoi îl resuscităm? Cum să mă excludă? Pe ce temei. Nu vă supărați, dar eu cred că trăim încă într-o țară democratică. Când va fi definitivă, atunci mai discutăm”, a spus Anca Ciubăncan. 

Trebuie să amintim cititorilor noștri că doamna consilier a fost președintele PSD Cluj-Napoca până în 2020, iar după numirea lui Alexandru Cordoș ca șef al filialei, Anca Ciubăncan nu a mai fost văzută cu ochi buni de către șefii ei. Dacă decizia pe care Biroul Permanent  Municipal al PSD Cluj-Napoca rămâne în vigoare, Anca Ciubăncan își va pierde și funcția de consilier local. Anca Ciubăncan a mai fost implicată, în urmă cu doi ani, într-un scandal. Mai exact, la începutul anului 2021, Anca Ciubăncan, în timp ce era la volan, nu a acordat prioritate unui pieton care se afla pe trecerea de pietoni. Mai mult, consilierul local PSD nu a oprit nici la semnalele poliției, motiv pentru care i-a fost suspendat permisul pentru două luni. Colac peste pupăză, Anca Ciubăncan a mai luat „cadou” încă o amendă și o suspendare pe 30 de zile deoarece nu a așteptat în mașină întocmirea primului proces verbal. Ciubăncan a negat faptul că nu a acordat prioritate de trecere unui pieton și a susținut în acea perioadă că a fost reținută în mod abuziv de către agentul constatator.

Gazeta de Cluj a luat legătura cu colegul doamnei Anca Ciubăncan din Consiliul Local Cluj-Napoca, Vladimir Mătușan, pentru a-i cere un punct de vedere. Consilierul local nu a vrut să comenteze incidentul în care Anca Ciubăncan și Angela Sacaliș. 

Răzvan Ciortea: Presa a pus prea multe paie pe foc 

Răzvan Ciortea, președintele PSD Turda, a declarat pentru Gazeta de Cluj că acest scandal care a izbucnit la filiala din Cluj a fost umflat extrem de mult de către presă. Subprefectul Clujului a mai spus că nu a existat o bătaie în adevăratul sens al cuvântului, ci doar o îmbrânceală de câteva secunde. 

Această poveste a fost foarte mult umflată de presă. Din câte am înțeles de la colegii mei a fost o îmbrânceală de 10-15 secunde. Nici nu știu dacă a durat mai mult toată chestia asta. Eu cred că nici 5% din ceea ce s-a vorbit nu este adevărat. Presa a pus prea multe paie pe foc. În timp o să vedem actele medicale și ancheta poliției și atunci o să știm ce s-a întâmplat cu adevărat”, a declarat Răzvan Ciortea pentru Gazeta de Cluj. 

Întrebat cum îl vede pe Mircea-Iosif Rus, cel care va veni în locul doamnei Anca Ciubăncan, dacă decizia rămâne definitivă, Răzvan Ciortea a precizat că acesta are un CV impresionant și că este potrivit la comisia de urbanism. 

Potrivit surselor noastre, Mircea-Iosif Rus ar urma să fie noul consilier local, acesta fiind cercetător științific gr. II la INCD Urban-Incerc, Sucursala Cluj-Napoca. Clujeanul este cunoscut pentru promovarea creației inginerești din România pe plan internațional, iar anul trecut a participat la mai multe evenimente importante. De asemenea, viitorul consilier local colaborează cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, un partener tradițional al INCD Urban-Incerc. De asemenea, Rus Mircea Iosif a studiat la Universitatea Babes-Bolyai Cluj-Napoca în perioada 1993 – 1998.

În 2022, Mircea-Iosif Rus a participat la Salonul Internațional al Cercetării Științifice, Inovării și Inventicii PRO INVENT, unde Sucursala din care face parte a primit mai multe aprecieri, printre care medalia de argint și premiul special.

2 COMENTARII

  1. Demisia președintelui interimară acestui partid pe loc..pentru MANAGEMENT DEFECTUOS!! aceste certuri clar au un istoric.iar managerul trebuia măsuri fără sa se ajungă aici!!
    Simplu CONTENCIOS ADMINISTRATIV și repunere în funcție..dar nu aceasta este soluția…PSD IN CADERE LIBERA LA CLUJ!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.