Într-o postare pe pagina de Facebook „Grupul Civic”, Adrian Dohotaru, director executiv la Asociația Societate Organizată Sustenabil S.O.S a postat mai multe imagini cu Baza Sportivă Farmec, care se află în proprietatea primăriei, aceasta fiind într-o stare catastrofală.

„Locul acesta nu merită să fie abandonat, mai ales că e unul dintre locurile copilăriei mele și îmi amintesc cum veneam aici la fotbal, la joacă, cum exploram Canalul Morii. Cartierul Mărăști nu are niciun teren de sport cu acces general și gratuit, chiar dacă e al doilea al Clujului. Deschiderea curților școlilor încă se lasă așteptată la marea majoritate, de aceea trebuie folosite terenurile de sport și fosta pizzerie ca centru comunitar. Designul temei de proiectare trebuie sa fie participativ, nu pasat doar la Departamentele de Investiții și Spatii Verzi, trebuie si Departamentul de Urbanism implicat, dar mai ales cetățenii. E vital și ca proiectarea sa vizeze Canalul Morii astfel încât să nu se puna mai mult beton, ca la parcările din dreptul Parcului Farmec, ci trepte la apă”, a scris Dohotaru.

Mai mult, în postarea sa specifică faptul că a participat, de-a lungul anilor, la mai multe dezbateri pe buget, dar multe angajamente au rămas neonorate.

„Mai bine mi s-ar spune ca nu o să facem, că nu există capacitatea, decât amăgit cu OSĂ.
Problema dupa ce e asumat la buget un proiect e că esti pasat pe la departamente, nimeni nu își ia nicio responsabilitate, iar daca totuși se întâmplă ceva, nimeni nu te întreabă cum vrei sa fie tema de proiectare decât dacă faci petiții, reclamații, strângi zeci sau sute de oameni ca să simtă primăria ca e o presiune civica. Lucrurile nu ar trebui sa stea asa, ar trebui sa existe un dialog constant, fizic, nu sa nu ti se răspundă cu lunile sau cu răspunsuri în doi peri. Terenuri de sport la liber într-un cartier cu zeci de mii de locuitori, un centru comunitar indoor, zone de plimbare la Canalul Morii, nu parcări, nu sunt găselnița cuiva, o sa fie plin, există cerere, că în continuare cartierele sunt dormitor. Poate că ar trebui să fim mai multi civici care inaugurăm baza sportivă, pe modelul încetățenit de Mathias Rex, decât să lăsăm locul ăsta parțial gol și cu lacăt, parțial devastat”, a conchis clujeanul.

Citește și: DNA Cluj a scăpat printre degete un om de afaceri judecat pentru mită

2 COMENTARII

  1. Ce conteaza spatii verzi de recreatie pentru cetateni?! Sa fie camere de supraveghere peste tot (chiar daca de la UE este lege ca NU este voie sa supraveghezi in masa cetatenii) sa sada linistit piticu securistu coada de topor bruxeleza, sa nu cumva sa il ia prin suprindere dusmanii
    ! Cand au decis cetatenii ca doresc sa fie supravegheati in masa nediscriminatoriu fara mandat de la nici un judecator?!?! garanteaza cineva ca acele camera nu au fostu chinezesc de identificare faciala si ca nu vor fi folosite pentru scorul social? Au aparut pe neasteptate dintr-o data cat timp ne tineau inchisi in case! Asa au fost si cu antenele 5G raspandite prin oras precis langa unitati scolare. Nu vede nimeni ca se apropie funia de gat?!

  2. De când e primar al Clujului Boc, dansatorul de la Răchițele, a trăit și trăiește în lumea lui luată de la George Soros cu muți ani în urmă! ..gargară cât cuprinde și hoție de sus până jos!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.