Primarul Clujului, Emil Boc, a făcut precizări în legătură cu rezilierea contractului cu firma Mossfern, proiectantul care a gândit modernizarea străzilor Universității, Kogălniceanu și a altor străzi adiacente. Acesta a subliniat că realizarea acestui proiect merge mai departe, dar că executantul așteaptă clarificările necesare.

În același timp, primarul l-a acuzat de ipocrizie pe purtătorul de cuvânt al organizației Clujul Civic, care la începutul acestei săptămâni a organizat și o manifestare-protest, o „inaugurare cetățenească” a străzii Unirii.

Boc: „Am angajat un alt consultant pentru străzile Universității și Kogălniceanu”. Lucrările sunt sistate. Acuzații către Clujul Civic
Primarul Emil Boc a făcut precizări cu privire șantierul din centrul Clujului.

„Am fost obligați să reziliem contractul cu proiectantul, pentru că acest proiect a fost analizat pe multiple fațete de opinia publică.
E vorba de soclul grupului statuar Școala Ardeleană – proiectantul l-a conceput fără soclu. Am ascultat vocile din societate și am decis repunerea pe soclu. Apoi e vorba despre copacii de pe strada Universității. Am avut o dezbatere publică de aproape o lună. Cu excepția a doi copaci mai mici, s-a decis ca toți să fie păstrați.

Și apoi e vorba de bustul lui Emil Racoviță pe care proiectantul a vrut să îl elimine complet din fața liceului. Apoi a spus că îl pune în altă parte, pe o străduță. Nu am acceptat”, a declarat Emil Boc la postul de radio Napoca Live.

Boc: „Arhitectul nu a vrut, pur și simplu, să se conformeze”

Primarul a precizat că a fost angajat un alt proiectant, care va repune statuia Școlii Ardelene pe soclu, bustul lui Emil Racoviță înapoi în fața liceului și va lăsa copacii pe strada Universității, scrie cluj24.ro.

„Arhitectul Macalik Arnold nu a dorit să se conformeze acestor schimbări. Pur și simplu nu a dorit. De fiecare dată a venit cu alte planșe care nu corespundeau cerințelor, dar orașul e al clujenilor, nu al arhitecților. Nu se poate, când oamenii vor să fie păstrați copacii, să spui nu. Respect munca dimnului arhitect, dar pentru că nu a reușit să se conformeze acestor solicitari am reziliat contractul”, a mai spus Emil Boc.

Primarul a precizat că e vorba doar de contractul de consultanță. Contractul de realizare a acestui proiect merge mai departe, iar constructorul așteaptă de la sfârșit de iunie să știe ce are de făcut cu soclul de la grupul statuar Școala Ardeleană sau cu copacii de pe Universității.


Emil Boc a vorbit și despre manifestarea organizată luni pe strada Universității de grupul Clujul Civic și l-a acuzat de ipocrizie pe inițiatorul Szakáts István. Este vorba despre o „inaugurare cetățenească” a acestei străzi care încă nu este gata.
„Am văzut așa, un fel de maimuțăreală orchestrată de Szakáts István. Mă apuc să râd pentru că e cel care l-a cauționat pe arhitectul Macalik, punandu-i la dispoziție tribuna să spună cum nu trebuie păstrat grupul statuar Școala Ardeleană pe soclu. Acum vine și spune <>. Nu pot să nu văd ipocrizia. Eu nu cred că cei pe care îi reprezintă din Clujul Civic nu vor ca statuia să nu fie pe soclu”, a spus primarul Emil Boc.

El a mai precizat că acest contractul va fi extins cu perioadele în care nu s-a putut lucra și că există banii europeni pentru realizarea acestei lucrări.

Citește și: Anca Ciubăncan (PSD), despre mesajul primarului Clujului la început de an școlar: Este doar despre EL, ZEUL BOC

2 COMENTARII

  1. pe vremuri sococi stefan ungurocul era bun pentru boc acuma nu-i bun…atunci alaturi de infractorul tiganas au fraudat contractul cu fonduri europene pe trama stradala manastur -b-ul muncii in favoare constructorului …si cine era constructorul…diferit srl… firma de casa a bocului de la acea vreme… atunci gruparea boc, cora, tiganas, sococi, bolos de la adnrv azi mare menestru au fraudat contractul cu peste 5 milioane de lei…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.