Supercom a început „cu stângul” ridicarea gunoaielor în Cluj-Napoca, în condițiile în care pe rețelele sociale au apărut zeci de poze cu gunoaiele neridicate de zile.

Supercom, noua firmă de salubritate care ridică gunoaiele din Cluj-Napoca de la 27 ianuarie 2023, a început cu stângul. În ultimele zile, clujenii s-au plâns constant de faptul că gunoaiele au rămas neridicate, iar mizeria la punctele gospodărești din oraș s-a adunat. Foarte multe sesizări au fost depuse și pe aplicația My Cluj a Primăriei.

Mai mulți cititori ai ziarului Monitorul de Cluj au sesizat această problemă, iar redacția a încercat să ia legătura cu compania, însă nu a primit niciun răspuns până acum. Nici Primăria municipiului nu a dat explicații în aceste zile.

La aproape o săptămână distanță, primarul Emil Boc a vorbit despre problema gunoaielor neridicate la o emisiune radio. Edilul a susținut că a avut o „discuție foarte fermă și onestă” cu cei de la Supercom și că le-a spus că au la dispoziție două săptămâni să „aducă orașul la normalitate”: „Au început contractul în 27 ianuarie. Ei au avut o performanță foarte bună la salubrizare stradală, pe care o au de un an și ceva. S-a făcut diferența la Cluj. Eu am avut o discuție foarte fermă și onestă cu ei acum, la început de mandat, și le-am spus: «Aveți un blazon pe care l-ați câștigat cu greu, de oameni responsabili în salubrizarea stradală. Atenție pentru că riscați să îl pierdeți acum în salubrizarea menajeră. Înțeleg greutățile inerente când treci, pentru un întreg oraș, de pe o zi pe alta, la salubrizarea menajeră, să ridici gunoaiele, și aveți perioada de grație de două săptămâni de zile pentru a aduce orașul la normalitate», a declarat Emil Boc.â


Cei de la companie i-ar fi spus primarului că se vor conforma în cele două săptămâni „de grație”. Cu câteva excepții, situația se află „sub control” în momentul de față, însă dacă în „perioada de grație” problema nu va fi rezolvată complet, firma va fi sancționată „zi de zi”, susține Emil Boc:

„M-au asigurat că acest lucru se va întâmpla. M-au asigurat că sunt oameni responsabili și că, pe lângă faptul că au dotări de ultimă generație, au și determinarea să readucă totul la normalitate. Există și acum câteva excepții în anumite zone punctuale, acolo o să fie un fenomen general. Per ansamblu, gunoaiele se ridică, lucrurile sunt sub control, dar nu la nivelul la care noi așteptăm. Cu alte cuvinte, mingea este la ei în teren. Evident că dacă în această perioadă de grație nu reușesc să revină la normalitate vor fi sancționați zi de zi, ceas de ceas, și în proporție. Nimeni nu este mai presus de lege în acest oraș. Am însă încrederea că vor face ceea ce trebuie și, pe zi ce trece, se diminuează numărul sesizărilor cu privire la locurile în care gunoaiele nu sunt ridicate”, a mai spus primarul.

Citește și: Administratorul restaurantului „Sarea-n Bucate” din Turda a fost luat la bătaie de clienți VIDEO

3 COMENTARII

  1. Cum rămâne cu ” obligativitatea” incheierii contractelor pe tepede inainte și gunoiul căt casa la poartă ?,acesta este ” dotoratul ” admistrației Clujene gen Bode& Comp penele ,FELICITĂRI .

  2. lasă vrăjeală..ca au venit chemați ,aceasta FIRMA de casa……BATAIE DE JOC PE FATA LA ADRESA CLUJENILOR..unde mai pui ca cică vor sa pună cipuri-ri pe pubelele de gunoi ca sa plătim la kilogram…..suntem ca pe vremea feudala cu ZECIUALA..ce mai vor ăștia sa ia de pe noi????

  3. Poate că incompetența unor diletanți acaparează administrații județene și municipale prin schimbarea unor modificări la sisteme ce funcționează – pentru că doar atât îi duce capul stricat, iar lumea nu-și dă seama de hipnoze !?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here