Un bust al lui Avram Iancu a fost dezvelit, marţi, în Aeroportul Internaţional Cluj, care poartă numele revoluţionarului transilvănean.

„Suntem mândri că Aeroportul Internaţional Cluj se numeşte Avram Iancu, iar pentru două luni vom prezenta şi steagul de luptă al lui Avram Iancu. Aeroportul Cluj a avut o dezvoltare importantă. Dacă în decembrie 2010 am reuşit să realizăm primul milion de pasageri, anul acesta, în decembrie, vom avea 3 milioane de pasageri”, a declarat directorul Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” Cluj, David Ciceo.

Prefectul Irina Munteanu a spus că „aşa cum aeroportului i se spune poarta de intrare în Transilvania, aşa şi momentul de astăzi este un pod de trecere între vechi, tradiţional, şi nou, modernism, între istorie şi prezent”.

Primarul Emil Boc a anunţat că Primăria Cluj-Napoca pregăteşte un centru memorial al lui Avram Iancu pe strada din Cluj-Napoca care îi poartă numele şi unde acesta a stat în perioada studenţiei.

Bustul lui Avram Iancu a fost realizat de sculptorul Ioan Bolocan din Chişinău şi a fost amplasat în zona de legătură dintre cele două terminale ale Aeroportului „Avram Iancu” Cluj.

Citește și: Avram Gal a dat-o în bară cu restaurantul Transylvania Steak House. A stârnit un val de recenzii negative

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.