Bustul savantului Emil Racoviță rămâne ascuns de privirile clujenilor, pentru moment, acesta fiind „adăpostit” în pivnița Colegiului Național „Emil Racoviță” din Cluj-Napoca.

Într-un răspuns primit din partea Primăriei, cu privire situația bustului savantului Emil Racoviță, instituția condusă de Emil Boc a precizat că statuia va fi reamplasată, potrivit avizului dat de curând de Comisia zonală a monumentelor istorice Cluj.

Referitor la solicitarea adresată, vă comunicăm faptul că bustul lui Emil Racoviță va fi amplasat în preajma Colegiului Național ”Emil Racoviță”, în conformitate cu avizul primit de curând din partea Comisiei zonale a monumentelor istorice Cluj”, se arată în răspunsul dat.

Din startul locului vreau să menționez că nu am primit un răspuns clar cu privire ziua când va fi scos din pivniță bustul savantului, ziarul nostru cerând toate avizele necesare care au dus la aruncarea sa într-un beci și reamplasarea sa într-o zi cu soare. Încă le așteptăm.

Să nu uităm că Emil Boc i-a cerut, în urmă cu câteva luni, proiectantului străzii Mihail Kogălniceanu (care între timp a fost scos din schemă) să reamplaseze bustul savantului în zona liceului care îi poartă numele și soclul pentru grupul statuar „Școala Ardeleană.”

Până în acest moment nu s-a mișcat niciun deget, iar șansele ca acest lucru să devină realitate până la sfârșitul anului sunt aproape infime.

Citește și: Boc și șefii de la Direcția Urbanism din primărie au fost audiați de procurorii DNA Cluj

1 COMENTARIU

  1. Ugaria a ivestit un miliard de euro în Romania prin ceva ong.Banii nu pot fi urmăriți de fisc- de fapt nici nu se doreste de guvernul condus de udmr .Multi bani au ajuns în conturile politicienilor cu putere de decizie pentru a le adormi patriotismul .Ce nu au realizat unguri este faptul că politicienii din Romania au participat la jefuirea ei -deci nu sunt patrioti .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.