Text scris de Bogdan Tiberiu Iacob – inpolitics.ro:

”Sînt, pentru două luni, la Viena, ca cercetător invitat la un institut de studii avansate, fondat la începutul anilor ’80. Mă grăbesc să precizez, pentru simpatizanţii mei din ţară, că stagiul meu aici nu e finanţat de Soros (şi, apropo, că nu sînt nici moştenitorul „pe viaţă“ al fundaţiei sale din Bucureşti, care, în fapt, nu mai există). Adaug, precaut, şi că invitaţia mea în Austria nu e recompensa unor trocuri secrete, „aranjate“, în dauna României, de numeroasele servicii secrete din care fac parte. S-a întîmplat, pur şi simplu, să ţin o conferinţă aici, acum ceva timp, iar dna Shalini Randeria, rector al Institutului, mi-a propus să petrec un scurt stagiu de lucru la Viena”.

Asigurările de mai sus privind inexistența vreunui amestec al filantropului George Soros în cea mai recentă activitate a sa aparțin filosofului Andrei Pleșu și sunt desprinse din ultimul număr al revistei ”Dilema veche”.
Nu e clar de ce o fi ținut musai să se disculpe ditamai cărturarul în privința lui Soros.
Preventiv?
La fel cum nu e clar dacă știe riscurile unor asemenea afirmații.
Asta, pentru că umbra lui Soros e mai întinsă decît își închipuie.
Sau decît ar vrea să credem noi.
Bunăoară, savanta care i-a asigurat cele două luni la Viena, Shalini Randeria, e unul dintre liderii Central European University, fondată de George Soros și componentă importantă a rețelei sorosiste Open Society Foundations.
În boardul acesteia, pe lîngă George Soros însuși, fiul său, Alexander Soros și Shalini Randeria, se mai regăsește distinsa Monica Macovei, după cum se vede în fotografia alăturată (Randeria e prima din stinga, jos).

vd29122
Familia Soros se numără, totodată, printre sponsorii Institute of Human Science din Viena, unde își derulează Pleșu stagiul de două luni, iar George Soros este în consiliul patronatului institutului.

Untitled

ff

Ceea ce înseamnă că, vrea-nu vrea, Pleșu este un beneficiar al banilor lui Soros.
Chiar să nu fi știut asta cînd s-a grăbit să dezmintă orice legătură a magnatului cu actuala sa activitate?

 

 

Sursa: Bogdan Tiberiu Iacob – inpolitics.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here