Sursa foto: monitorulcj

Reprezentanții Sindicatului Liber al Învățământului preuniversitar clujean, care face parte din Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, au declarat că vor continua greva generală și amenință cu organizarea unor proteste masive în stradă în cazul în care Guvernul nu vine cu soluții pentru problemele cu care se confruntă. Aceste acțiuni de protest sunt programate să aibă loc în fața Prefecturii din Cluj.

„Joi, 25 mai 2023, între orele 12:00-13:00 va avea loc pichetarea Prefecturii Cluj”, anunță reprezentanții SLIP Cluj.

Adresa sindicatului pentru derularea acestei acțiuni de protest a fost înregistrată oficial.

Demersul cadrelor didactice din Cluj, unde 80% dintre profesori participă la greva generală din învățământ declanșată luni, se înscrie într-o acțiune națională, anunțată marți de liderii celor trei sindicate din învățământ.

Potrivit lui Anton Hadăr, lider al Federației Naționale Sindicale „Alma Mater”, greva generală din învățământ ar putea dura săptămâni întregi.

„Nu am primit o propunere de care să fim mulțumiți. Soluțiile propuse pe termen mai lung, legea salarizării, și acelea trenează. În acest ritm vă garantez că va fi grevă și vă garantez că va fi o grevă de lungă durată. În acest ritm nu văd sfârșitul grevei. Cred că vom avea săptămâni de grevă”, a declarat, marți, liderul sindical după încheierea discuțiilor de la Guvern.

Astfel, după întâlnirea de marți după-amiază cu premierul Nicolae Ciucă și cu liderul PSD, Marcel Ciolacu, liderii federațiilor sindicale din educație au anunțat organizarea unui miting în București, programat pentru joi, 25 mai 2023.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat marți dimineață că majorările salariale cerute de sindicatele din învățământ „sunt absolut foarte, foarte greu de îndeplinit” și ar adânci deficitul bugetar, scrie monitorulcj.ro.

Ca o reacție la lipsa de măsuri concrete a Guvernului pentru soluționarea revendicărilor cadrelor didactice, sindicaliștii din Sănătate au anunțat că se solidarizează cu angajații din învățământ și întreprind demersuri pentru declanșarea grevei generale în sistemul sanitar de la mijlocul lunii iunie.

Citește și: DNA folosită ca vârf de lance în scandalul de la Prefectura Cluj

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.