Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Cluj este folosită încă o dată ca vârf de lance în lupta politică de la Cluj. Procurorii anticorupție au dat curs unei plângeri penale formulate împotriva Instituției Prefectului Județul Cluj în care era semnalat faptul că Ilinca Popescu, prezentată drept o apropiată de-a subprefectului Răzvan Ciortea, s-a angajat în instituție, după ce a fost transferată de la Primăria Frata, unde ocupa funcția de jurist.

Cu toate că presa locală relata zilele trecute că DNA a descins la sediul Instituției Prefectului Județul Cluj pentru a investiga modul în care Ilinca Popescu a fost angajată, în realitate, a fost vorba despre o soliciare făcută de DNA către Prefectura Cluj pentru a clarifica aceste aspecte. Instituția Prefectului Județul Cluj a răspuns solicitării la data de 8 mai 2023 și a lămurit situația, arătând că angajarea Ilincăi Popescu a fost făcută în condițiile legii.

Ilinca Popescu ocupă funcția de secretar al cancelariei prefectului județului Cluj, Irina Munteanu (PNL) și nu este șeful de cabinet al subprefectului de Cluj, Răzvan Ciortea, așa cum s-a vehiculat în presa locală. Mai mult, cu toate că Ilinca Popescu a ocupat funcția de jurist la Primăria Frata, aceasta a fost angajată la Prefectura Cluj la propunerea prefectului, prin numire.

Potrivit art. 544-548 din OUG 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările şi completările ulterioare, pentru ocuparea funcțiilor din cancelaria prefectului nu este nevoie de concurs sau examen, ocuparea acestora facându-se prin numire la propunerea prefectului.

Conform statului de funcții al Instituției Prefectului Județul Cluj, funcția de secretar al cancelariei prefectului figurează cu studii superioare, condiție îndeplinită de Ilinca Popescu, la data numirii.

Cel mai probabil, numele lui Răzvan Ciortea a fost implicat în scandalul de la Prefectura Cluj pentru că devine un posibil contracandidat pe plan intern sau extern al partidului.

Citește și: Avram Gal a dat-o în bară cu restaurantul Transylvania Steak House. A stârnit un val de recenzii negative

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here