Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu transmite, miercuri, pe Facebook, că atunci când fostul şef al statului Traian Băsescu îl face trădător este de fapt „un mare serviciu de imagine”. Tăriceanu îl acuză pe Traian Băsescu că a trădat şi „a distrus tot ce a atins în viaţa lui”.

„Când te înjură Băsescu e clar că eşti pe drumul cel bun. Bătrânul matroz nu poate să-mi ierte că nu am acceptat preluarea ostilă, în anul 2005, a PNL-ului de către el şi compania şi că am refuzat ca în calitate de Prim-Ministru să-i înghit toate mârlăniile. Adevărul e că atunci când unul ca Traian «Petre-eşti-cel-mai-bun» Băsescu te face trădător, ori pur şi simplu când te înjură în orice mod, îţi face, de fapt, un mare serviciu de imagine”, a scris, miercuri, pe Facebook, Călin Popescu Tăriceanu.

„O vorbă înţeleaptă spune: «Când soarele stă să apună, făpturile mărunte aruncă umbre lungi». O asemenea făptură e fostul preşedinte, care se chinuie, la apus, să proiecteze o umbră mai mare de zece ori decât propria-i statură…Traian Băsescu a trădat şi a distrus tot ce a atins în viaţa lui, se ştie asta. Şi-a turnat la Securitate foştii colegi de şcoală, dorind să-i nenorocească pentru a-şi clădi o carieră de succes. Şi-a turnat la Securitate foşti camarazi de pe nave, motivând că aşa era fişa postului. A continuat să toarne la Securitate pe când era un foarte civil şef de agenţie la Anvers”, a mai scris liderul ALDE.

Tăriceanu mai transmite că, joi, europarlamentarul PMP Traian Băsescu va trebui să se prezinte la Curtea de Apel „pentru turnătoriile lui”.

„Mâine, dl.Petrov urmează să dea socoteală în Justiţie, la Curtea de Apel, pentru turnătoriile lui şi aş paria că va uza de toate tertipurile posibile ca să amâne cât mai mult verdictul. Deşi, în această privinţă, drumul e cu un singur sens, din câte am văzut cu toţii acum câteva luni, când s-au publicat turnătoriile lui”, arată mesajul său.

„Traian Băsescu l-a trădat pe Petre Roman şi i-a luat partidul, apoi l-a trădat pe Stolojan şi i-a luat candidatura. Şi-a trădat aliatul PNL imediat după alegeri, în 2005, forţând anticipate care să lase doar partidul său la putere; noroc că nu a putut trece peste opoziţia mea. Traian Băsescu şi-a nenorocit o bună parte din familie, târâtă direct ori indirect în jocuri periculoase, care s-au lăsat cu ani grei de puşcărie. Şi-a abandonat la greu febleţea feminină, care i-a făcut jocurile până a ajuns după gratii. Dacă legendarul Midas transforma în aur tot ce atingea, legendarul Traian Băsescu – «Mitas» a transformat şi continuă să transforme tot ce atinge în mizerie”, a mai notat Călin Popescu Tăriceanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here