Calin Stoia, prieten cu Nicoara

Conform unor surse, numele fostului presedinte al consiliului judetean Cluj, Marius Nicoara, apare de nenumarate ori in cadrul interceptarilor telefonice ale SRI in legatura cu omul de afaceri Calin Stoia. Cei doi, fiind prieteni buni si vechi, au facut de-a lungul timpului multe afaceri profitabile, ajutandu-se reciproc.

Din cate se pare, Marius Nicoara este foarte suparat si bulversat in ultima perioada, necunoscand cu exactitate ce se afla in dosarele vicepresedintelui CJ Radu Bica si a primarului Sorin Apostu, datorita prieteniei care il leaga de Calin Stoia, administratorul firmei de salubritate Brantner-Veres,. Inca din 2005, pe cand era presedintele Consiliului Judetean, Marius Nicoara este implicat in multe dintre interceptarile omului de afaceri Calin Stoia. Marius Nicoara a fost vazut de multe ori alaturi de Calin Stoia, in diferite locatii, chiar plecand in concedii impreuna, facilitandu-ia cestuia multe contracte cu primariile din judetul Cluj, „pastorite” la acea vreme de Marius Nicoara . Acesta din urma se pare ca i-a obligat pe primari sa incheie contracte de salubritate cu firma lui Calin Stroia, unde este actionar inca un prieten de-al lui Marius Nicoara, Eugen Veres. Marius Nicoara si-a petrecut vacante luxoase atat la caldura, in Dubai, cat si in sezonul rece la schi in Austria sau Germania, multe dintre acestea in compania omului de afaceri Calin Stoia. Marius Nicoara nu a fost departe nici de asigurarile de la RATUC, unde in perioada 2004-2008, in schimbul mentinerii in functia de director al lui Liviu Neag, acesta a asigurat prin intermediar si diversi brokeri intregul parc auto. Interesant este faptul ca atunci cand Andrei Dandos, un tanar liberal care, facand parte din cadrul Consiliului Administrativ a RATUC, a cerut sa-i fie comunicate date cu privire la asiguratorii de la institutie, sumele aflate in joc, precum si nume si prenume in acest sens, acesta a fost rapid inlocuit din functie pentru a nu-l pune in lumina proasta pe directorul Liviu Neag.

Surse din cadrul PNL declara ca avansul pentru Mercedesul Seria S a lui Marius Nicoara, cumparat in perioada 2005-2006, a fost achizitionat din banii luati de la contractele cu gunoaie ale lui Calin Stoia, din comisioanele provenite din asigurarile de la RATUC, precum, si din contractele desfasurate cu fiul fostului presedinte al Consiliului Judetean, Serban Gratian.

Marius Nicoara nu se dezminte si lanseaza noi fluturasi

Precum in afaceri, si in politica Marius Nicoara practica aceleasi manevre neortodoxe de care a dat dovada de nenumarate ori. In timp ce in anul 2007 cumpara din bani proprii un numar de 50.000 de reviste Can-can care-l infatisau pe premierul Emil Boc impreuna cu presupusa amanta, a doua zi dupa anuntarea retinerii vicepresedintelui Consiliului Judetean Radu Bica, acesta a aruncat pe piata 30.000 de fluturasi care-i infatisau pe Radu Bica si pe Alin Tise drept fiind „teparii” Clujului. De aceasta data, dupa arestarea primarului Sorin Apostu, Marius Nicoara a organizat o intrunire in centrul orasului unde il numea pe acesta drept fiind primarul „fifty-fifty” si spagar. Este de remarcat faptul ca pana si in acest moment, Marius Nicoara nu a iesit public sa se declare oficial impotriva lui Sorin Apostu, preferand insa sa o delege pe avocata Steluta Cataniciu ca aceasta sa ceara demisia primarului in conferinte de presa sau la emisiunile televizate. Si de aceasta data, Marius Nicoara a apelat la tactica sa favorita, aceea de a induce in eroare marea masa a oamenilor, aruncand pe piata 30.000 de fluturasi in care de aceasta data sunt infatisati premierul Emil Boc si primarul Sorin Apostu, drept cei responsabili cu gradul ridicat de coruptie din politica locala.

Marius Nicoara, model pentru baietii lui de incredere

Firma SIAB Development SRL controlata de catre Mircea Abrudean ofera servicii de consultanta si de proiectare in privinta obtinerii de fonduri europene pe celebra Masura 322. Conform site-ului oficial, compania “vine in sprijinul autoritatilor publice locale in efortul lor de dezvoltare a comunitatilor locale si furnizeaza o expertiza completa in proiectele de investitii”. Exista multe companii de consultanta pe piata, insa putine dintre acestea ajung sa detina cifre de afaceri an de an de sute de mii de lei si contracte cu nenumarate primarii.  Prin intermediul SIAB Development SRL, Mircea Abrudean, impreuna cu nasul sau Marius Nicoara primesc inapoi practic banii alocati primariilor PNL din fondurile Consiliului Judetean sau de la Guvern. Pe acest sistem, firma de consultanta a obtinut contracte de consultanta cu primariile din Vad, Catcau, Mica, Taga, Geaca, Vulturi, Borsa, Recea, Bontida, Gilau, Belis sau Garbau. Contra Primariei Ploscos, comuna natala a altui liberal de succes, Liviu Miclaus, firma lui Mircea Abrudean a chiar deschis o actiune in instanta in fata Judecatoriei Cluj, obiectul fiind o somatie de plata.  Impreuna cu finul sau, Marius Nicoara obliga primarii liberali sa incheie contracte de consultanta pe fonduri europene, precum si pentru proiecte de achizitii si licitatii publice. Conform datelor furnizate de catre site-ul listafirme.ro, compania SIAB Development a avut in 2009 o cifra de afaceri de 789.738 lei cu un profit de 135.496 de lei iar in anul 2010 a avut o cifra de afaceri de 621.041 de lei cu un profit de 124.705 de lei. Curios este faptul ca in ciuda crizei economice, firma finului lui Marius Nicoara a crescut constant, concludent in acest sens fiind faptul ca in 2008 compania realiza o cifra de afaceri de abia 11.800 de lei cu un profit de 8976 de lei. Conform aceluiasi site firma nu are obligatii restante la buget si nu este publicata in buletinul insolventei. Tot prin intermediul aceleiasi firme, Marius Nicoara a beneficiat si de un proiect care viza construirea unei pensiuni in comuna Sacuieu, satul Rogojel.

Relatia stransa dintre presedintele PNL Cluj Marius Nicoara si finul acestuia, Mircea Abrudean, pare a-l deranja pe fostul favorit al lui Nicoara, Liviu Miclaus. Conducandu-i masina lui Nicoara, Liviu Miclaus a avut si el parte de o ascensiune fantastica, devenind in scurt timp unul dintre cei mai de succes tineri intreprinzatori din oras. Si pentru el, totul a inceput in anul 2004 cand Marius Nicoara castiga presedintia Consiliului Judetean Cluj. Cu sprijinul noului presedinte de la CJ, Liviu Miclaus a fost angajat la RAADPP Cluj, sub comanda lui Berche Ion, directorul de la acea vreme, ulterior lipindu-se, tot prin Marius Nicoara, de un post caldut de director la Hotel Victoria si in consiliul de administratie al Aeroportului International Cluj-Napoca. Tot prin grija lui Marius Nicoara, Liviu Miclaus a ajuns presedintele TNL Cluj, fara ca acesta sa fi muncit pe branci sau sa fie dorit efectiv  de catre tinerii liberali, fiindu-i destula experienta ca sofer. Ajuns presedinte la tineret, consilierul judetean Liviu Miclaus nu a reusit in acea perioada sa se remarce cu nimic concret, atat doar cu afacerile pe care acesta le facea cu cunoscutul sau prieten Bogdan Marisca. Cei doi s-au ocupat cu de toate, de la asfaltari, pietruiri de drumuri si chiar investind o suma considerabila in reamenajarea stadionului Ion Moina inainte ca acesta sa fie daramat.

Andrei TOMOS

4 COMENTARII

  1. Aici e buboiul care daca se va sparge va scoate tot rahatul puturos, va drena Clujul de mafie. Acest Nicoara si gasca este cel mai rau lucru al orasului, ciuma din secolele 15-16 a fost floare la ureche.

  2. Cum va puteti imagina ca o persoana normala va inghiti mizeriile pe care le serviti in fituica voastra infecta!? Sau reportajele voastre fac parte din programul de spalare a creierelor portocalii(vezi inclusiv culorile in care este construit site-ul)!? Cum de apare acest reportaj tocmai acum, cand urmeaza anuntarea candidatilor USL pentru Cluj!?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here