vaccin anti-covid
Healthcare cure concept with a hand in blue medical gloves holding Coronavirus, Covid 19 virus, vaccine vial

Primarul Emil Boc a anunțat că funcționarea și amenajarea centrelor de vaccinare pentru persoanele din Cluj-Napoca va costa 5 milioane de euro.

”Este o cheltuială între 3 – 5 milioane de euro in funcție de mărimea municipiului”, a explicat Boc.

La nivelul județul Cluj vor funcționa, cel mai probabil din aprilie, 30 de centre de vaccinare pentru populație: 13 Cluj-Napoca, 3 Turda, 1 Câmpia Turzii, 2 Dej, 1 Gherla, 1 Huedin, 1 Călățele, 1 Mociu, 1 Apahida, 1 Chinteni, 1 Gilău, 1 Băișoara, 1 Aghireșu, 1 Florești, 1 Baciu.

În Cluj-Napoca cele 13 centre vor funcționa în școlile Ion Creangă, Liviu Rebreanu, Iuliu Hațieganu, Alexandru Vaida Voevod, Traian Dârjan, Horea, Colegiul Tehnic Anghel Saligny,  Colegiul Tehnic Transporturi Transilvania, Liceul de Informatică Tiberiu Popoviciu – cu două sedii, Liceul Onisifor Ghibu,  dar și în Centrul Medical Unirea și ambulatoriul de specialitate al Spitalului CFR, care nu țin de administrația locală.

”Costurile cele mai consistente sunt legate de plata personalului; aproximativ 85% din costuri. Ministerul Sănătății suportă cheltuielile, numai că nu a reușit să stabilească clar mecanismul cei de la Sănătate, dar vineri se aprobă OUG. Sponsorizările private sunt binevenite, dacă fondurile naționale nu vor acoperi toate cheltuielile. Va fi analizată infrastructura de la Iulius Mall și dacă va fi acreditată de instituțiile abilitate prin îndeplinirea condiționalităților medicale atunci ar putea fi inclusă intr-o etapa viitoare, cu aprobarea Comitetului județean pentru situații de urgență”, a spus Boc.

Câți bani se dau pentru vaccinare?

Potrivit simulării Primăriei Cluj-Napoca pentru cele 11 centre fiecare cu 4 puncte de vaccinare ar fi nevoie de un necesar de 37 de persoane – 5 medici, 20 de asistente și 12 registratori medicali care vor lucra două schimburi a câte 6 ore timp de 6 zile pe săptămână.

Astfel, medicii primesc 100 de lei, asistentele 50 și registratorii medicalei câte 25 de lei.

Costul estimat se ridică la peste 18,8 milioane de lei pe o perioadă de 6 luni.

Citește și: Emil Boc l-a acuzat pe Vlad Voiculescu că nu a ţinut cont de legile în vigoare din România

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.