Fostul președinte Traian Băsescu a declarat că există un raport cu privire la fraudele din fonduri europene, dar acesta a fost secretizat de Juncker, președintele Comisiei Europene.

Băsescu a pornit de la observația că nu mai merge retorica anticorupție în campania electorală și că ar fi nevoie și de ceva de interes pentru români, de comunicat.
„Cel mai ușor discurs pentru politicieni este cel despre hoție. Dar e nevoie să vedem cât se fură. S-a făcut o evaluare a cât se fură din bugetul UE. Concluzia analiștilor pe fonduri este că se fură circa 10% – 120 de miliarde de euro în cifre absolute. Atunci Barrosso a decis să se facă o investigație, cu cei mai buni specialiști antifraudă. Raportul a fost gata în 2016 și prezentat lui Juncker, care l-a trimis la revizuire, iar în 2017 s-a întors cu aceleași cifre. Acel raport s-a încuiat în sertar și nu e făcut public”, a spus Băsescu.

“Era firesc ca în campania pentru un nou parlament european să cuprindă și discuția despre cât se fură din fonduri europene, dar ar fi însemnat să se extindă discuția și despre alte țări”, a mai spus fostul șef al statului.

Sursa: EVZ.ro

1 COMENTARIU

  1. Imposibil, ioropenii cei de vest e cinstiți și nici gura nu le miroase! Acum serios, chiar credea cineva că ăștia care tot urlă despre anticorupție nu sunt cei mai mari corupți? Ai noștri sunt niște găinari în comparație.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here