Cătălin cherecheș, primarul din Baia Mare, a pierdut la Curtea de Apel Cluj procesul cu (Agenția Națională de Integritate) ANI.

”Admite excepţia de inadmisibilitate. Respinge ca inadmisibilă acţiunea formulată de reclamantul Cătălin Cherecheș în contradictoriu cu pârâta ANI având ca obiect anulare raport de evaluare din data de 25.06.2019. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Cererea de recurs se depune sub sancţiunea nulităţii la Curtea de Apel Cluj”, arată soluția pe scurt a instanței clujene.

El a fost depistat de ANI cu o avere nejustificată de peste 2,7 milioane de lei.

Agenția Națională de Integritate a constatat existența unei diferențe nejustificate în cuantum de 2.741.026,318 lei între averea dobândită și veniturile realizate de către CHERECHEȘ CĂTĂLIN, Primar al municipiului Baia Mare, Județul Maramureș, în perioada 26 iunie 2012 – 31 decembrie 2017.

         Având în vedere cele de mai sus, Agenția Națională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Cluj, în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate în perioada exercitării funcției de către CHERECHEȘ CĂTĂLIN.

De asemenea, întrucât în declarațiile de avere din data de 17 iulie 2017 (rectificată) și din data de 15 iunie 2018,  persoana evaluată a declarat informații neconforme cu realitatea, în speță un împrumut de 500.000 euro acordat în nume personal (în anul 2016), Agenția Națională de Integritate a sesizatParchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare, în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea infracțiunii de „fals în declarații” în formă continuată, prevăzută de art. 326 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal, cu aplicarea art. 35, alin. (1) din același act normativ. 

Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, drepturile de care beneficiază (de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris), precum și despre existența diferențelor semnificative.

Citeste si DNA Cluj i-a dat clasare lui Cătălin Cherecheș, primarul din Baia Mare judecat pentru corupție

1 COMENTARIU

  1. La modul general, 500.000 euro „în nume personal”, e suspect că Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătorie, în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea doar a infracțiunii de „fals în declarații” în formă continuată și nu coroborat cu cea de furt ori spălare de bani ? Tamara-Bugetara, tușa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.