Îmi pare rău că telenovela ”indiană” care o are drept protagonistă pe cel mai mizerabil procuror din România postcomunistă și mă refer aici la zeița dreptății Laura Codruța Kovesi a acoperit o problemă care cred eu că este mult mai importantă. Și mă refer aici la noua provocare făcută de președintele iresponsabil Klaus Werner Iohannis de a retrimite bugetul în Parlament pentru rediscutarea sa.

Avem încă odată dovadă că Iohannis nu este cu adevărat președintele acestei țări, ci doar o mizerabilă coadă de topor a șefilor săi din Germania unde se va și refugia dacă în înțelepciunea sa poporul român nu-i va mai da un nou mandat. Să stăm strâmb și să judecăm drept. Ce-l deranjează pe Iohannis atât de tare la acest buget? Bugetul per total este cel mai mare din istoria României ca urmare a creșterii economice din ultimii doi ani. Bugetul investițiilor în 2019 este mai mare cu aproape 16 miliarde de lei decât în 2018. A avut loc cea mai mare creștere a bugetului educației din toate timpurile un plus de zece miliarde de lei față de anul 2018. Au scăzut pentru prima dată de când am intrat în U.E. fondurile alocate serviciilor secrete, banii disponibilizați astfel au fost îndreptati în noul buget spre Ministerul Sănătății, sigur acest lucru l-a indispus major pe neamțul cocoțat de serviciile noastre secrete cu binecuvântarea Germaniei in mai înaltă funcție din stat. În 2018 creșterea economică a României a fost cea mai mare din U.E. și de trei ori mai mare decât media europeană.

Ce ne spune însă rața măcănitoare cu accent german: ”Bugetul rămâne unul bazat pe cifre false”, pe bani pe care Guvernul nu-i are, croit greșit împotriva tuturor obiectivelor majore ale românilor. Pe scurt, rămâne bugetul rușinii naționale.

Normal că-i bugetul rușinii naționale că nu-și mai încasează atâția bani ciracii de l SRI și SPP,  cei care formează statul paralel care-și bate joc de atâția ani prin intermediul DNA, DIICOT și a altor structuri de parchet împreună cu unii judecători de căcat de toată țara asta.

Cum spunea un bun prieten de-al meu, profesor universitar, am schimbat o clasă politică coruptă cu  cu niște securiști împuțiți corupți. Dar diferența fundamentală este, cum observă perfect prietenul meu, oamenii politici se validează prin vot și tot prin vot scăpăm de ei, de scursurile corupte din servicii nu ne mai salvează nici bunul Dumnezeu.

Dar ce mai spune ”uriasul” cu minte mică de la Cotroceni: ”bugetul pune în discuție respectarea tratatelor internaționale la care România este parte; bugetul a fost gândit pentru a servi interesele unui  grup restrâns (?). PSD urmărește o agendă care nu are legătură cu economia și nici cu dezvoltarea reală a țării”.

Demagogia ”uriașului” cu minte mică devine deplină întunecare când spune: ”PSD spune că nu se găsesc bani pentru a mări la timp alocațiile copiilor”.

Dacă aș crede că nu Securitatea i-a scris textul lui Iohannis, ci chiar el, l-aș trimite la culcare pentru că ori e beat, ori e drogat. Domnule președinte, nu dumneavoastră ați sesizat în zadar Curtea Constituțională că bugetul este neconstituțional, lucru care CCR l-a respins miercuri, 6 martie? În loc să promulgați bugetul, evident după venirea motivării Curții Constituționale, ce-ați făcut? L-ați retrimis în Parlament. De ce? S-a schimbat cumva raportul de forțe în cele două camere și USR și PNL au devenit majoritari? Nu, ați făcut această mizerie pentru a amâna cât mai mult timp intrarea în vigoare a bugetului pe 2019. Dacă-i așa de rău, lăsați-i să-și frângă gâtul. Dar din cauza nesimțirii dumneavoastră nu se pot mări alocațiile copiilor, nu se pot mări pensiile bătrânilor și nu  pot crește bugetele pentru investiții, sănătate și învățământ.

Iată în deplină splendoare ticăloșia și nimnicia personajului numit Klaus Werner Iohannis. El se opune din răsputeri ca nouă românilor să ne meargă mai bine. Uitați-vă la rânjetul lui tâmpit când vorbește, e un om rău care ne disprețuiește pe noi, românii. Stai liniștit mă, Klaus că nu ne-au venit de hac de-a lungul istoriei nici turcii, nici tătarii, nici rușii și nici măcar conaționalul tău Adolf Hitler. O să rămâi în cartea de Istorie a Românilor ca o pată mică maro pe scutecul impecabil al unui prunc nou născut.

5 COMENTARII

 1. 1. Johannis e român, Hitler era Austriac. Rasist imputit.

  2. Alocatiile s-au dat din deficit. Adica din banii pe care nu ii avem, pe datorie. De ce? S-au majorat banii pentru muniții ale jandarmilor fix cu suma necesară majorării alocațiilor. Aici vede prioritățile PSD.

  3. Aurul tinut in UK ne costa 300.000 lei pe an. Pensia speciala a lui Toader ne costa 341.000 lei pe an.

  • Raoul, mici corectii de traictorie: 1 Johannis e ETNIC NEAMT. Nu e roman. Ca etnie! Austriecii si Germanii chiar daca vietuiesc in state diferite sunt aceiasi natiune. Ca romanii si moldovenii din Riepublica Moldova!
   2. De unde stii tu ca alocatiile s-au dat din deficit? Ai „citit” pe facebook? Zii pe gura capitolul bugetar sau taci…Ai facut vreodata vreun buget la un cotet de gaini? Daca da, expliciteaza!
   3 Aurul „furat” dupa 89 si trimis la UK COSTA 300.000 de euroi! EURO! PENSIA SPECIALA A LUI KOVESI CAT COASTA? Da’ pensia lu’ tac-tu Basescu? Ne lesi…

 2. PERSONAJE…UNUL si UNU ‘ In ceea ce privește situația agriculturii românești și a imposibilității producătorilor români de a-și
  vinde produsele pe piața internă, economistul a declarat: „Dar dumneavoastră știți de cel mai
  criminal act semnat, de liberalizare a fonduluifunciar? Semnat acum câțiva ani de zile.Și omul care a
  semnat și care era ministru al agriculturii a fost numit prim-ministru în România. Păi ce să mai spui
  după chestiunea asta? Vorbesc, evident, de Dacian Cioloș. Nu mai ai ce să mai comentezi.Ba ai ce comente…CA CI dlui
  VREA SA DEVINA SI PRESEDINTE…sa mai faca niste boacane!
  România nu mai este un stat, în primul rând. Este o corporație.Și ea se supune legilor din
  afară.Punct. Ce îmi spuneți dumneavoastră ține de un stat suveran. România trebuie să aibă
  conducători de glie ca să poată să fie un stat suveran, nu sclavi ai intereselor occidentale.”PERSONAJE….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here