O scenă incredibilă a avut loc, la începutul acestei luni, pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca, când un avion programat să decoleze spre Munchen a fost nevoit să rămână pe pistă din cauza unei probleme neașteptate: greutatea excesivă a avionului. În urma acestui incident inedit, 15 persoane au fost debarcate din aeronavă.

Compania aeriană Lufthansa a refuzat îmbarcarea mai multor pasageri pe un zbor care pleca din Cluj-Napoca spre Munchen (Germania), invocând „excesul de greutate al avionului”. 

Serviciul de Reclamații Erreklamatu a subliniat că această situație recentă este una destul de rară. Chiar şi aşa, 15 persoane au fost nevoite să rămână la sol.

După înregistrarea bagajelor și accesarea zonei de îmbarcare, pasagerii au fost informați că zborul va avea o întârziere de două ore, fapt care a făcut ca zborul de legătură cu Bilbao să fie compromis.

La un moment dat, s-a început îmbarcarea pasagerilor, dar cu toate acestea, la jumătate de oră după începerea procedurilor de decolare, comandantul a informat pasagerii despre probleme legate de greutatea avionului și faptul că echipajul încearcă să redistribuie bagajele pentru echilibrarea sarcinii.

Ulterior, pasagerii au fost informați că 15 dintre ei vor trebui să coboare din avion și să se întoarcă în terminal, fără explicații clare despre criteriile de selecție.

Serviciul de Reclamații Erreklamatu a anunţat că acest incident este, tehnic vorbind, o „denegare a îmbarcării” și, prin urmare, compania aeriană are responsabilitatea de a oferi un mijloc de transport alternativ.

De asemenea, compania trebuie să acopere toate cheltuielile suplimentare apărute, inclusiv costul închirierii autoturismului. 

Pasagerii afectați ar trebui, de asemenea, să primească o compensație financiară între 250 și 600 de euro, în funcție de distanța zborului, potrivit europapress.es.

Citește și: Primarul Boc fugărit prin birou de doi ”agenți de influență” VIDEO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.