O decizie a Curții Constituționale a României din vara anului trecut s-ar putea să îl scape pe omul de afaceri din domeniul imobiliar, Mihai Chezan, acuzat că a înșelat peste 100 de persoane. Potrivit deciziei CCR, se ”Admite excepția de neconstituționalitate ridicată de Coriolan Secară și Nela Mirela Secară în Dosarul nr. 2.635/111/2014 al Curții de Apel Oradea – Secția penală și pentru cauze cu minori și constată că soluția legislativă care prevede întreruperea cursului termenului prescripției răspunderii penale prin îndeplinirea „oricărui act de procedură în cauză”, din cuprinsul dispozițiilorart. 155 alin. (1) din Codul penal, este neconstituțională. Definitivă și general obligatorie. Decizia se comunică celor două Camere ale Parlamentului, Guvernului și Curții de Apel Oradea – Secția penală și pentru cauze cu minori și se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I. Pronunțată în ședința din data de 26 aprilie 2018”, arată hotărârea.

Cu alte cuvinte, termenul de prescripție a faptelor penale nu mai este înrerupt de actele procedurale făcute de procuror sau judecător în dosarul respectiv.

Decizia respectivă nu vizează doar dosarul lui Mihai Chezan, ci mai multe cauze sunt vizate de această decizie.

Mihai Neamț, unul dintre avocații lui Chezan consideră că până la modificarea de Parlament a textului legislativ care vizează prescripțiile, măsurile prescripției speciale nu mai sunt valabile, rămânând în vigoare doar prescripția generală.

Potrivit dosarului, ultima faptă de înșelăciune realizată de Chezan a avut loc în 2010, iar de atunci au trecut opt ani de zile.

3 COMENTARII

  1. Țeapa constituțională. Problema cu prescrierea, e altă şiretenie. Se ştia de la început că timpul curge, dar a fost lăsat complicitar să treacă pînă a ajuns fapta la prescriere. Termen rezonabil sau predictibilitate, sunt minciuni. Care nume au tangență cu țeapa ? Pare că se protejează filiera tunului. Vălul Miresei tras la o parte descoperă grupul infracțional democrat organizat salvat de avocat !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here