Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Viorica Dăncilă au avut o întrevedere de o jumătate de oră, miercuri dimineaţă, la Palatul Cotroceni. Întâlnirea celor doi vine în contextul unor zvonuri despre intenţia Guvernului de a adopta o ordonanţă de urgenţă pentru amnistie şi graţiere.

Potrivit unor surse oficiale, preşedintele şi premierul au vorbit în principal despre pregătirea preşedinţiei UE, pe care România o va prelua la 1 ianuarie 2019. Săptămâna trecută, preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, i-a transmis Vioricăi Dăncilă că România trebuie să depăşească tensiunile politice interne, pentru o mai bună pregătire a preşedinţiei semestriale a UE.

Iohannis şi Dăncilă şi-au coordonat strategia pe dosarele prioritare ale preşedinţiei României la UE şi pe Strategia Dunării. „Atmosfera a fost una de lucru, pe un ton bun”, precizează surse guvernamentale. Pentru oficialii români urmează o serie de întâlniri cu Austria şi Finlanda, ţări care deţin preşedinţia UE anterior şi ulterior celor şase luni ale României.

Potrivit aceloraşi surse, cei doi oficiali au atins şi subiecte de interes local.

Ultima dată când Viorica Dăncilă a fost chemată oficial la Cotroceni a fost în luna mai, pentru consultări pe aspecte ce ţineau de politica externă, inclusiv relocarea Ambasadei României din Israel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here