Kovesi
Kovesi

Fosta șefă DNA și actuală șefă EPPO, Laura Codruța Kovesi, a negat în cadrul unui interviu pentru Spotmedia că ar putea candida la prezidențiale, în contextul în care a fost măsurată în mai multe sondaje. Procurorul șef EPPO a mai explicat că sondajele ar trebui să privească candidații reali, actuala abordare având un efect nociv asupra democrației. 

„Nu voi candida. Am văzut în ultima perioadă de timp că, în ciuda răspunsurilor mele, sunt persoane care încă analizează așa-zisa mea candidatură. Probabil că sunt genul de oameni care iau decizii și apoi se răzgândesc. Nu este cazul meu. Nu m-am răzgândit și cred că discuția referitoare la alegeri trebuie să fie despre candidați reali, pentru că dacă facem alegerile despre fantome, nu cred că este sănătos pentru democrație. Oamenii vor un candidat real, nu fantome. Iar dacă în continuare se măsoară fantomele, nu este ceva serios. Singurul lucru pe care pot să-l spun despre alegeri este că, da, voi vota, dar nu voi candida”, a explicat șefa EPPO, Laura Copdruța Kovesi, într-un interviu pentru Spotmedia.

Un alt sondaj arată însă că majoritatea românilor ar vrea în continuare un președinte bărbat, preferabil din zona politică de dreapta și care să aibă experiență, dar și cu un profil de candidat independent. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.