Cele mai multe primarii clujene, atât în turul al II-lea, cât si în total, la alegerile locale din aceasta luna, au fost câstigate de PD-L.

Conform rezultatelor finale ale BEJ Cluj, din cele 49 de primarii clujene pentru care s-a desfasurat turul al doilea, 18 au fost câstigate de PD-L, urmat de PNL (cu 12 primarii), PSD (10 primarii), UDMR (4 primarii). De asemenea, în turul al doilea au câstigat si trei candidati independenti, un candidat al FD si unul al PNG-CD.

Turul al doilea al alegerilor a avut loc si în patru din cele sase orase clujene. Dupa ce primariile Cluj-Napoca si Turda au fost câstigate din primul tur de PD-L, democrat-liberalii au câstigat în turul al doilea primariile din municipiile Gherla si Câmpia Turzii, PSD a câstigat Primaria din municipiul Dej, iar PNG-CD a câstigat Primaria Huedin.

În total, din cele 81 de unitati administrativ-teritoriale clujene, la alegerile locale din iunie, cele mai multe primarii au fost câstigate de PD-L, 28. Pe locul al doilea se situeaza PNL, cu un total de 23 de primarii câstigate, urmat de PSD, cu 17 primarii, UDMR (opt primarii), FD si PNG-CD, cu câte o primarie. De asemenea, trei primarii au fost câstigate de candidati independenti.

(A.M.)

LĂSAȚI UN MESAJ

V─â rug─âm s─â introduce╚Ťi comentariul dvs.!
Introduce╚Ťi aici numele dvs.