Cătălin Ioniţă a fost înlocuit de la conducerea Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), Ministerul Afacerilor Interne (MAI), cu şeful Poliţiei de Frontieră Ioan Buda. Solicitarea a fost motivată de considerente personale.

Cătălin Ioniţă conducea Poliţia Română din luna ianuarie, când l-a înlocuit pe Bogdan Despescu, demis în urma scandalului izbucnit după arestarea poliţitului Eugen Stan, cercetat după ce a agresat sexual mai mulţi copii

„Şeful Poliţiei Române, chestor principal de poliţie Cătălin Ioniţă, a solicitat ministrului Afacerilor Interne încetarea împuternicirii în funcţia de inspector general al Poliţiei Române. Solicitarea a fost motivată de considerente personale”, informează un comunicat al MAI.

Conform prevederilor legale, ministrul Carmen Dan a transmis documentele prim-ministrului, împreună cu propunerea de împuternicire în funcţia de inspector general al Poliţiei Române a chestorului general de poliţie Ioan Buda, fostul şef al Poliţiei de Frontieră.

Ioan Buda are 54 de ani şi a ocupat funcţia de inspector general al Poliţiei de Frontieră în perioada 2010-2015, ca apoi să fie, până în 2016, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne. A revenit la finalul anului 2016 în funcţia de şef al Poliţiei de Frontieră.

Buda a absolvit Facultatea de Mecanică din cadrul Institutului Politehnic Cluj-Napoca şi are şi o diplomă de studii juridice eliberată de Universitatea Oradea, unde a urmat un curs postuniversitar de Drept Penal şi un master în Administraţie Publică. În 2004-2005, a urmat un curs postuniversitar în management la Academia de Politie „Alexandru I. Cuza” şi tot aici a făcut un master în Managementul Strategic al Afacerilor Interne. În 2010, Ioan Buda a făcut un master la Universitatea Naţională de Apărare „Carol I” – Facultatea de Comandă şi Stat Major.

Ioan Buda a fost implicat într-un scandal în 2017, când ministrul Afacerilor Interne Carmen Dan a dispus o anchetă după ce în presă au apărut imagini în care şeful Serviciului Control din cadrul Poliţiei de Frontieră Aurelian Miu îngenunchează în faţa unei mese la care stau mai mulţi chestori din minister.

Chestorul principal Cătălin Ioniţă a fost împuternicit în funcţia de şef al Poliţiei Române la data de 17 ianuarie 2018 pentru o perioadă de şase luni, scrie Ziua de Cluj.

3 COMENTARII

  1. Bună ziua… În atenția domnului chestor de poliție Ioan Buda.l in Prahova sau furat zeci de bovine.. sau înscenat zeci de furturi. Grav e că poliția se folosea de o fetița noaptea fetița mergea la bătrâni ce aveau animale le punea ceva în băutură să adoarmă după dimineața se trezea fara animale eu personal am fost chemată la politie sa depun o plângere sa spun că noaptea am văzut pe numitul……. Încărcând 3 bovine..nu era adevărat eu altceva am văzut… Nu am vrut sa depun mărturie și sa bag un om nevinovat in pușcărie.. .. Am făcut un text poligraf însă când am ajuns in biroul domnului inspector mi la rupt. Mai tare mă ambiționat și am început să spun adevărul.. bine înțeles nu sa luat măsuri motiv lesne de înțeles dar Dumnezeu nu a mai răbdat șeful poliției înainte de nuntă a avut un accident grav și toți celor în funcție ce le-am adus la cunoștință sunt după gratii sau urmăriți penal.. Nr meu telefon 0740531719 mi-ar face plăcere că acești consăteni să-și recupereze animalele.. dar nu mai cred in minuni doar in Dumnezeu..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here