Cinci oferte au fost depuse pentru realizarea PUZ-ului şi Studiu de Fezabilitate pentru dezvoltarea infrastructurii educaţionale şi de sănătate, sportivă şi amenajare padure-parc în cartierul Borhanci.

Firmele care au depus cererile sunt

  • RE-ACT NOW ARCHITECTURE
  • VEGO CONCEPT ENGINEERING S.R.L.
  • LOFTARHITECTURA,ECO GARDEN CONSTRUCT SRL,BIROU DE PROIECTARE STRAJAN,VIADROMOS,INSTAL UTILITIES (prin asociere)
  • Daedalus Proiect ,Universitatea de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu”,PATRULIUS SI ASOCIATII (prin asociere)
  • MASSTUDIO ,Beletage (prin asociere)

Ofertele se află în etapa evaluării tehnice, iar câştigătorul va fi anunţat la final de iulie 2021. Valoarea contractului este de 2.400.000 lei, fonduri bugetare. 

HUB educaţional, spital, bază sportivă cu bazin şi pădure-parc în Borhanci

Emil Boc a declarat, recent, că în Borhanci ar urma să fie construit un hub educaţional (şcoală, grădiniţă, creşă) şi parc, pe circa 76 de hectare, pe locul în care a fost gândit Cartierul Tineretului. „Toate studiile de fezabilitate ne-au arătat că acolo nu se poate face cartier de locuinţe şi nici aqua park, costă foarte mult stabilizarea terenului pentru astfel de investiţii. Aşa că, în urmă cu o lună, am decis ca pe acest teren să facem un hub educaţional şi un parc. Suntem în pregătirea proiectului, în 2021 vom reveni cu etapele de implementare. Orizontul este 2026, odată cu funcţionarea centurii metropolitane. E posibil să fie şi investitori care să vrea să pună umărul la acest proiect. Până la finalizarea centurii metropolitane, construcţiile în Borhanci sunt sistate”, a declarat edilul Emil Boc, în şedinţa de CL.

După eşecul imobiliar Cesarom, din urmă cu 16 ani, în toamna lui 2015 primarul Emil Boc anunța ”reînvierea” proiectului unui cartier în acea zonă. Mai exact Boc vorbea despre viabilizarea a 81 de hectare care urmau să fie parcelate și date tinerilor pentru a-și construi case. Circa 178 de parcele a câte 300 de metri pătrați ar fi trebuit realizate prin întocmirea unui Plan Urbanistic Zonal, pentru care a existat și o licitație lansată în octombrie 2015. Acum aflăm că acest proiect nu este fezabil. 

 Amintim şi că, municipalitatea caută o locaţie pentru realizarea unui aqua park, după ce clujenii nu au fost de acord cu proiectul prevăzut în Parcul Est. 

Sursa – Ziua de Cluj

Citește și: Primăria vrea modernizarea Pieței Avram Iancu la standarde europene

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.