Preşedintele Uniunii Salvaţi România, Dacian Cioloş, consideră că revocarea Ancăi Dragu de la şefia Senatului „forţează Constituţia” şi e o „avanpremieră la modul în care noua majoritate va acţiona: în forţă, fără respect pentru reguli şi meritocraţie.

„Ca să-i găsească o sinecură de consolare lui Florin Cîţu pentru meritele deosebite de distrugere a coaliţiei cu USR, monstruoasa alianţă PNL – PSD – UDMR a revocat-o azi pe Anca Dragu din funcţia de preşedintă a Senatului, prima femeie care a ocupat vreodată această poziţie. Dincolo de faptul că revocarea forţează Constituţia, ea este şi o avanpremieră la modul în care noua majoritate va acţiona: în forţă, fără respect pentru reguli şi meritocraţie”, a scris Cioloş, marţi, pe Facebook.
El spune că „acest mod brutal prin care a fost îndepărtată” Anca Dragu, „fără motive temeinice şi fără sens, se va întoarce curând împotriva acestor politicieni care acţionează fără scrupule sub deviza „pentru că putem””.

Plenul Senatului a revocat-o, marţi, pe Anca Dragu (USR) din funcţia de preşedinte al acestui for legislativ.

Revocarea, solicitată de noua majoritate PNL – PSD – UDMR, s-a făcut prin vot secret, cu cartele. Au fost înregistrate 82 de voturi ‘pentru’, 24 ‘împotrivă’ (USR) şi 9 abţineri (AUR).


sursa: stiripesurse.ro

Citește și: Începe vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani

1 COMENTARIU

  1. Reactie tipica de politician roman. Ar trebui sa ia exemplu de la prim-ministru Suediei. In momentul cand nu mai faci parte din coalitia de guvernare te retragi singur, daca ai caracter.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here