Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Liderul PNL, premierul Nicolae Ciucă, îi răspunde liderului PSD Marcel Ciolacu, care a propus sistarea negocierilor pentru viitorul Guvern până la rezolvarea problemelor salariale din educaţie şi a reformei pensiilor speciale, că soluţia pentru revendicările sindicatelor din educaţie este legea salarizării unitare şi că Ministerul Muncii trebuie să realizeze legea şi reforma pensiilor speciale.

De asemenea, Ciucă subliniază că tranziţia la guvernare trebuie să se producă rapid. El anunţă că a convocat duminică o întâlnire cu sindicatele, în condiţiile în care de luni ar urma să înceapă greva generală.

Partidul Naţional Liberal a susţinut încă de la început că principala preocupare a coaliţiei trebuie să fie soluţionarea problemelor cetăţenilor.  

De altfel, PNL a semnalat foarte clar că există riscul îndepărtării agendei politice de cea a cetăţenilor, în contextul temei privind rotativa la guvernare. Acesta a fost şi motivul pentru care PNL a cerut respectarea Protocolului şi evitarea unor discuţii pe funcţii şi persoane, pentru a nu ne îndepărta de la adevăratele probleme ale românilor. Soluţia pentru revendicările sindicatelor din educaţie este în legea salarizării unitare. În consecinţă, PNL reiterează că Ministerul Muncii are toată susţinerea coaliţiei pentru a realiza legea salarizării unitare şi reforma pensiilor speciale, într-un timp cât mai scurt. PNL doreşte ca revendicările profesorilor să fie soluţionate de urgenţă, ca şi problema pensiilor speciale”, a transmis premierul Nicolae-Ionel Ciucă.

În acelaşi timp, în opinia sa, tranziţia la guvernare trebuie să se producă rapid, fără sincope, pentru a menţine stabilitatea şi echilibrul guvernării. „Doar cu seriozitate si responsabilitate putem depăşi acest moment şi asigura o guvernare funcţională pe mai departe”, subliniază Ciucă.

Ciolacu a cerut suspendarea negocierilor

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă, într-o postare pe Facebook, că orice negociere privind viitorul Cabinet trebuie să fie suspendată până când vor fi rezolvate solicitările sindicatelor, dar şi restanţa ”majoră” privind reforma pensiilor speciale.

”De când am intrat la guvernare prioritatea noastră a fost stabilitatea ţării şi buna guvernare, astfel încât românii şi economia românească să treacă mai uşor peste multiplele crize cu care ne confruntăm. E clar că în acest moment agenda românilor nu mai coincide cu agenda politică, iar eu am promis că niciodată nu am să pun interesele politice mai presus de intereselor românilor. De aceea, cred că, în acest moment, prioritatea tuturor decidenţilor politici trebuie să fie rezolvarea solicitărilor sindicatelor, dar şi restanţa majoră privind reforma pensiilor speciale. Până la rezolvarea acestor două priorităţi, orice negociere privind viitorul Cabinet trebuie suspendată”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Citește și: Consilierii locali din Cluj-Napoca ar vrea să rezolve problema lifturilor pentru parcări dar nu știu de unde să înceapă – Ziar Gazeta de Cluj

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.