Asociația Cluj IT, cu sediul în Cluj Napoca, Str. Memorandumului, Nr. 28, 400114, organizează Evenimentul de lansare publică a proiectului POSCCE al Clusterului ClujIT având ca obiectiv Dezvoltarea Inovativă prin Informatizare a Ecosistemului Urban Cluj Napoca. Evenimentul are loc în data de05 Iunie 2014 cu începere de la ora 9:30 A.M., la Sala de Conferințe din Clădirea Casino, Parcul Central.

 

Proiectul este derulat cu începere din data de data de 30 aprilie 2014, fiind co-finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, în baza contractului de finanţare încheiat cu Ministerul Fondurilor Europene prin Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Sectorial Creșterea Competitivității Economice. Prin acest proiectvor fi sprijinite atât activitățile generatoare de produse software inovative de către entitățile membre ale clusterului Cluj IT, cât și dezvoltarea la nivel organizațional a clusterului, ca cluster inovativ orientat prin obiectivele sale prioritare spre susținerea dezvoltării comunității.

 

Obiectivul general al proiectului este acela de a contribui la dezvoltarea inovativă a ecosistemului urban Cluj Napoca prin informatizare, finanțându-se în acest scop dezvoltarea a 4 produse IT  inovative până în stadiul de marketabilitate, cât și a altor 12 componente/produse IT propuse a fi dezvoltate până în stadiul de analiză și design. O componentă importantă din bugetul proiectului este destinată pentru  dezvoltarea organizațională a Clusterului Cluj IT.

 

Conceptul central al proiectului este unul inovativ, anume acela de comunitate de tip urban ecologică și complet informatizată. Conform acestui concept, mediul urban devine un mediu în care componentele și nivelurile specifice sunt armonizate prin intermediul unei informatizări integrative și exhaustive, acest sistem informatic urban jucând rolul  de „creier” („brain”) ce utilizează date colectate prin intermediul unor rețele de senzori („smart sensor networks”), dar și prin intermediul operatorilor umani din toate contextele specifice ale comunității (administrative, de business, culturale, educaționale, sociale, medicale etc),  pentru a gestiona și armoniza într-un mod inteligent resursele și componentele comunității de la fiecare dintre aceste niveluri.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.