Vineri, 16 septembrie, are loc în Cluj-Napoca „România Schimbă PET-ul cu biletul”, o campanie prin care clujenii care reciclează 5 PET-uri, doze sau sticle primesc la schimb un bilet gratuit de autobuz.

Săptămâna Europeană a Mobilității va fi marcată în Cluj-Napoca și prin campania națională „România Schimbă PET-ul cu biletul”, anunță Primăria Cluj-Napoca. Cinci deșeuri (PET-uri, doze de aluminiu, sticlă) reciclate înseamnă un bilet gratuit pentru transportul public.

În urma acestui proces, pentru cei ce au colectat deșeurile separat, automatele vor elibera un cupon în baza căruia vor primi un bilet de autobuz pentru două călătorii de la voluntarii prezenți la fiecare punct de colectare.

În municipiul Cluj-Napoca, campania se desfășoară vineri, 16 septembrie, în intervalul 09:00-17:00, în parcările a patru supermarketuri cunoscute, la adresele: 

  • Str. Câmpului nr. 9-19, 
  • Str. Aurel Vlaicu nr.182, 
  • Alexandru Vaida Voevod nr. 59, 
  • Str. Fabricii nr. 12.

Campania are ca obiective încurajarea folosirii transportului public și promovarea colectării separate a deșeurilor care vor fi transformate în noi resurse. 

Citește și: Cluj-Napoca, sufocat de mașini de când a început școala. Soluția lui Emil Boc: Trebuie construite școli în zona metropolitană

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here