Bugete de criză în destinaţii exotice, asta aleg o parte dintre politicienii clujeni anul acesta pentru petrecerea concediului. Fie că aleg litoralul românesc sau destinaţii din afara ţării, puţini sunt cei care renunţă anul acesta la relaxare. Turcia, destinaţie preferată de politicienii clujeni, dar şi Insulele Canare, Bulgaria sau Grecia sunt în topul preferinţelor

Bugetul pentru aceste vacante este, însă, unul aproape confidenţial, majoritatea politicienilor spunând că soţiile sunt cele care administrează banii.

Giurgiu, fără concediu

Deputatul PDL, Mircia Giurgiu, este singurul care ne-a declarat că nu va pleca anul acesta în concediu pentru că nu are timp. „La muncă, nu la întins mâna. Şi acum sunt la lucrările comisiei. Anul acesta nu plec nicăieri”, spune Giurgiu.

Buget de austeritate, în Antalya

Colegul său de partid, deputatul Petru Călian, merge, spre deosebire de Giurgiu, pentru a doua oară în concediu anul acesta. „Am fost deja în Antalya anul acesta şi mă pregătesc să merg pe litoralul românesc. Mi-e dor de marea de la noi”, spune Călian. În ceea ce priveşte bugetul pentru concediu, acesta ne-a explicat că soţia este cea care se ocupă de bani. „Întrebaţi-o pe soţia mea. Ea administrează banii. Oricum, nu avem alocată o sumă mare. E un buget de criză, de austeritate. Totuşi, nu uitaţi că eu sunt şi om de afaceri. Am strâns tot anul bani pentru aceste concedii”, ne-a declarat deputatul.

Bulgaria, calitate ieftină

Deputatul PNL, Horea Uioreanu, a fost deja anul acesta în Bulgaria. „Am fost deja o săptămână în concediu, în Bulgaria, cu familia. Am rămas profund impresionat. Raportul calitate-preţ este unul foarte bun, în ciuda opiniilor unora de aici”, spune Uioreanu. Acesta ne-a dezvăluit că a cheltuit 1.600 de euro. „Nu am avut un buget foarte mare. Pentru  cinci persoane am cheltuit 1.600 de euro, în total. Am avut regim de all-inclusive”, ne-a explicat deputatul clujean.

Indecis

Deputatul PSD, Vasile Soporan, nu a decis încă unde îşi va petrece concediul. Un lucru este, însă, cert: va merge şi peste hotare. „Voi petrece concediul alături de familie, în ţară, dar şi în afară. Voi decide împreună cu familia unde plecăm”, spune deputatul. De buget: „se ocupă soţia”.

Nicoară a ales Turcia

Preşedintele PNL Cluj, senatorul Marius Nicoară, a fost deja în concediu. „Am fost cu familia în Turcia, la Kusadasi. E mai ieftin decât în alte părţi”, ne-a dezvăluit Nicoară. Bugetul senatorului a fost de 1.600 de euro pentru toată familia.

Turcia

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Radu Bica, a ales să îşi petreacă concediul tot în Turcia. „Merg cu familia în Turcia pentru un sejur de şase zile”, spune Bica. „Avem alocaţi 700 de euro/persoană, dar acest lucru înseamnă drum şi cazare cu all-inclusive”, a continuat vicepreşedintele CJ.

Preşedintele PSD în Insulele Canare

Preşedintele PSD Cluj, Valentin Cuibus, este deja în concediu, în Insulele Canare. „Sunt deja în concediu. Anul acesta am ales Insulele Canare. Nu ştiu încă suma pe care o vom cheltui, dar pot să vă spun că preţurile de aici sunt mai mici decât cele din România. La cazare, de exemplu, preţul unei camere de hotel este mai mic decât la un hotel de aceeaşi categorie din ţară. Biletele de avion, cumpărate din timp, costă 200 de euro de persoană, cu toate taxele de aeroport incluse”, ne-a declarat Cuibus.

Concediu de criză pentru fostul primar

Fostul primar al municipiului Cluj-Napoca, Gheorghe Funar, este şi el în concediu, în ţară, chiar în judeţul Cluj. „Sunt deja în concediu, la Muntele Băişorii, în judeţul Cluj. Nu era cazul să plec din ţară, mai ales că Băişoara ocupă locul trei în lume la ionizare negativă, aşa că…”, spune Funar. În privinţa bugetului, acesta este unul cât se poate de mic. „Pentru a ne simţi bine nu e nevoie de mulţi bani. Bugetul nostru este adaptat la condiţiile de criză, iar acum şi la postul Sfintei Marii, până în 15 august”, ne-a explicat fostul primar.

Concediu cu muncă

Deputatul PDL, Adrian Gurzău, a ales să îşi petreacă acest concediu în Grecia, la mănăstiri, dar va avea un alt concediu în ţară, în care va şi munci. „Anul acesta, mai mult muncă decât concediu.Voi merge cu soţia în Grecia, să facem un tur al mănăstirilor, după care mă voi întoarce în ţară şi vreau să vizitez toate companiile care au legătură cu industria gazului”, spune deputatul clujean. În privinţa sumei alocate pentru această vacanţă, Gurzău spune că nu va depăşi câteva sute de euro.

Simona Curcian-Maleş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here