Deputatul PSD Georgian Pop vrea să dea 3 zile libere celor care se despart, pentru a trece mai uşor prin această perioadă. Indemnizaţia pentru concediul de divorţ se plăteşte din fondul de salarii al unităţii şi este egală cu salariul corespunzător perioadei respective, prevede proiectul depus la Camera Deputaţilor, scrie libertatea.ro

„Concediul pentru divorţ se acordă în condiţiile prevăzute de lege, în scopul de a veni în sprijinul celor care trec prin această situaţie, pentru acomodarea la noua situaţie din viaţa lor. Cei care au divorţat au dreptul la un concediu pentru divorţ de 3 zile lucrătoare. În cazul în care titularul dreptului la concediu este asigurat în cadrul sistemului asigurărilor sociale de stat, el are dreptul la un concediu pentru divorţ, plătit, de 3 zile lucrătoare. Indemnizaţia pentru concediul pentru divorţ se plăteşte din fondul de salarii al unităţii şi este egală cu salariul corespunzător perioadei respective”, se prevede în propunerea legislativă depusă la Camera Deputaţilor.

Potrivit deputatului PSD Georgian Pop, datele Institutului Naţional de Statistică arată că anual, peste 60.000 de adulţi şi aproximativ 17.500 de copii sunt afectaţi în mod direct de divorţ, la aceştia adăugîndu-se şi membrii familiei lărgite, prietenii sau chiar angajatorii persoanelor divorţate.

„Divorţul este un fenomen social cu manifestări constante în ultimele decenii, în ţara noastră. Întrucât efectele divorţului sunt profunde şi e cele mai multe ori negative, atât la nivel de individ cât şi la nivel de societate, se impune ca statul să acorde o atenţie sporită persoanelor care trec printr-un astfel de eveniment”, spune Pop.

El precizează că se impune oferirea de sprijin salariaţilor care trec prin trauma desfacerii căsătoriei, prin acordarea acestui concediu pentru divorţ de 3 zile plătite.

Parlamentarul aduce, ca argument, faptul că divorţul reprezintă al doilea eveniment traumatic ca importanţă, care se poate produce în viaţa unei persoane, după decesul unui copil sau a unui părinte, fiind în mod evident un eveniment familial deosebit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here