Consilierii județeni au obligația să fie alături de cetățeni și să le rezolve, pe cât posibil, problemele cu care se confruntă. Unii sunt activi și ies pe teren săptămânal, alții de câteva ori pe lună.

Dehenes Adela Corina (USR), membru în comisia de educație, cultură și sport, a declarat pentru Gazeta de Cluj că iese în teren aproape săptămânal alături de consilierii județeni și locali sau singură, pentru a examina realitatea problematică la fața locului.

„Focusul meu în activitatea de consilier sunt drumurile județene, respectiv problemele ce țin de infrastructură. Ultimele vizite în teren au fost la Cluj-Napoca, zona Cartier Zorilor  şi Floreşti unde am discutat cu cetățenii, apoi deplasare la Gilău pe DJ107P  la podul închis pentru pericol de prăbuşire, pe DJ107M unde se lucreaza pentru modernizarea drumului, şi pe legatura DJ 107J respectiv DJ107N legatura  Băişoara – Valea Ierii – Muntele Rece – Someşul Rece ( drum județean de pământ)”, a spus Dehenes.

Întrebată de sesizările pe care oamenii le fac, consilierul județean a precizat că în mare parte sunt legate de calitatea proastă a drumurilor și lipsa de întreținere și curățare a vegetației pe marginea drumurilor județene. Sesizările „le culege” direct din discuțiile cu oamenii sau din mesajele pe care le primește. De altfel, printre problemele semnalate se numără lipsa trotuarelor şi a marcajelor, colmatarea rigolelor, deteriorarea unor indicatoare rutiere, control insuficient al tonajului vehiculelor in zone cu limitare de tonaj

„Oamenii ne cheama să vedem personal problemele”, a spus Dehenes.

Dehenes: „Sesizarile culese le transmit de regulă în şedințele de plen ale Consiliului Județean, rezolvarea lor fiind sarcina aparatului executiv

Consilierul județean a adăugat că toate sesizările pe care le primește le transmite, de regulă, în ședințele de plen ale Consiliului Județean. Pentru unele a primit răspunsul că se vor rezolva, iar pentru altele încă se așteaptă o soluție. De altfel, consilierul județean a criticat modul în care se intervine pentru asfaltarea drumurilor județene.

„”Marea asfaltare” a drumurilor județene sunt de fapt intervenții pe primă urgență prin turnarea unui covor asfaltic superficial, care se va deteriora în timp scurt. Asta in locul lucrărilor de reabilitare necesare, pentru care există finanțare europeană, care riscă să se piardă anul viitor. Probleme care le vedem şi la nivel de drumuri naționale şi autostrăzi sau la nivel local în Cluj-Napoca şi denotă incapacitatea de a gestiona temeinic proiecte de infrastructură”, a mai spus Dehenes Adela Corina.

De curând, consilierul județean USR a fost într-o vizită de lucru  la Jucu și a vizitat noul drum DJ103V din Vălișoara.

Sălăgean Cătălin-Marius, consilier USR și membru în comisia juridică de administrație și comisia de urbanism și amenajarea teritoriului, a declarat că iese în teren de multe ori, iar cea mai recentă vizită a fost în Cluj-Napoca, unde a vizitat parcurile. Totodată, el a avut deplasări, alături de colegii săi de la Consiliul Local, în Huedin și Dej.

Consilierul USR a precizat că în comuna Mihai Viteazu, la invitația unor colegi, a reușit să strângă semnături pentru construirea unei creșe.

„(…) La Mihai Viteazu, la invitația unor colegi, am adunat mai multe semnături de la părinții cu copiii sub trei ani. Comuna Mihai Viteazu a obținut niște fonduri pentru o creșă. Avem nevoie de semnături pentru un punctaj mai bun la proiect. Am discutat cu oamenii, au înțeles și am strâns semnături”, a spus Sălăgean.

Totodată, consilierul județean a fost în vizită în Parcul Mehedinți, unde s-au investit „mulți bani.” Cu toate acestea, unii cetățeni i-au atras atenția că nu există locuri unde unde să stea la umbră.

„Clujenii sunt consumatori de spații verzi și este clar că avem nevoie de parcuri mai multe. Printre problemele semnalate, oamenii au spus că nu există paznici în majoritatea parcurilor. Unii spun că există tineri care sunt gălăgioși și, câteodată, violenți, iar familiile cu copii evită, pe cât posibil, să dea ochi cu astfel de persoane”, a mai spus Sălăgean.

Una dintre nemulțumirile consilierului județean de la USR este modul în care Consiliul Județean refuză, pe bandă rulantă, orice fel de propunere venită din partea lui sau a colegilor săi. Spre exemplu, Mihai Iepure (USR) a depus un amendament prin care și medicii de familie să fie numiți cetățeni de onoare ai Clujului, dar a fost respins.

„Nu contează ce amendament propui. Contează de unde vine”

„Nu contează ce amendament propui. Contează de unde vine. Singurele amendamente care ne-au fost acceptate pana acum au fost cele care au semnalat greșelile gramaticale”, a declarat consilierul județean.

Întrebat ce părere are despre declarația președintelui Consiliului Județean, Alin Tișe, cu privire la Untold, că de la anul va funcționa după alte reguli, Sălăgean a declarat că nu știe exact la ce a făcut referire, dar cu toate acestea, festivalul din acest an a fost cu mult peste celelalte. El a mărturisit că parcul a fost pentru puțin timp închis, termenul de montare și demontare a scenelor fiind unul foarte scurt.

Antal Geza (UDMR), membru în comisia de buget-finanțe, a declarat pentru Gazeta de Cluj că ultima sa vizită în teren a fost pe 10 august, în cartierul Gheorghieni, în zona străzilor Unirii și respectiv Liviu Rebreanu/ Allea Băișoara.

„(…) În ultima vreme m-am deplasat mai des în satul Gheorghieni, com. Feleacu, după accidentul unei camion care transporta combustibil și a contaminat izvoarele care alimentează sistemul de apă potabilă a satului”, ne-a transmis Antal.

Printre cele mai multe sesizări pe care le primește, consilierul județean de la UDMR a declarat că sunt legate de circulație.

„Primesc mai multe feluri de sesizări, dar cele mai frecvente sunt legate de circulație. Starea drumurilor județene, deteriorarea străzilor și trotuarelor din municipiul Cluj-Napoca, sau lipsa panourilor de izolare fonică lângă autostrada. Sunt probleme din aceeași categorie, totuși rezolvarea depinde de diferite instituții ale statului”, a mai spus Antal.

Întrebat dacă a reușit să rezolve problemele pe care cetățenii le-au sesizat, el a spus că o parte a reușit să le rezolve singur, dar majoritatea cu ajutorul colegilor săi din cadrul primăriilor sau Consiliului Județean Cluj.  Totodată, consilierul județean ne-a spus că va participa, între 13-14 august, la zilele satului Vlahă, dar și la ceremonia festivă de la biserica Sfântul Mihail, cu ocazia finalizării lucrărilor de restaurare.

Drăghici Dumitru (PNL) este membru în comisia de sănătate și asistență socială și președinte la comisia de urbanism și amenajarea teritoriului. Ultima sa vizită pe teren a fost împreună cu președintele CJ și directorii de resort în comuna Săndulești.

Cetățenii au sesizat mai multe probleme cu privire la infrastructura rutieră, care, în mare parte a fost rezolvată. Mai mult, infrastructura școlară este în curs de rezolvare. De asemenea, Drăghici a declarat că a intervenit și în unele comune cu privire la rezolvarea unei probleme ce ține de un sens giratoriu.

„Am discutat-o cu directorul de resort. În comuna Viișoara avem discuții cu privire la modernizare drumului județean 150. Firma care trebuia să lucreze la drum nu și-a făcut treaba, iar contractul a fost reziliat. Cu toate acestea, urmat licitația care este în faza de finalizare. Drumul are o importanță foarte mare pentru locuitorii comunei”, a spus Drăghici.

De altfel, consilierul liberal a precizat că oamenii îl pot contacta direct la telefon, cu privire la orice problemă, iar el, în limita timpului disponibil, merge la fața locului. Întrebat despre problema numărul unu din Cluj-Napoca, Drăghici a spus că aglomerația din trafic este cea mai deranjantă.

„La orele de vârf ar fi aglomerația foarte mare. Transportul e de nota 10, cel în comun. Aglomerația din trafic este deranjantă, dar sper că pe viitor se va rezolva și această problemă”, a concluzionat Drăghici Dumitru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.