După ce am încercat să vă prezentăm consilierii locali din Cluj-Napoca și activitatea lor, următorii pe lista noastră sunt cei din Consiliul Județean. La fel ca în celelalte ediții, am încercat să aflăm când au fost ultima dată pe teren și s-au întâlnit cu cetățenii, dacă au reușit să rezolve problemele semnalate de aceștia și când vor ieși, din nou, în mijlocul oamenilor.

În această ediție ne îndreptăm privirea spre o parte din consilierii județeni PNL pe care am reușit să îi contactăm, în contextul în care a început perioada concediilor.

Molhem Mohammad Bashar, membru în comisia de sănătate și asistență socială, a declarat pentru Gazeta de Cluj că ultima deplasare pe care a avut-o în teren a fost în comuna Panticeu, alături de alți consilieri locali și președintele CJ, Alin Tișe. 

Am participat cu domnul Alin Tișe și alți colegi consilieri la audiențe cu locuitorii comunei și am identificat soluții la situațiile sesizate. Printre acestea se numără reabilitare infrastructurii rutiere, în special situația drumului județean 103G. De asemenea, am discutat și despre extinderea rețelei de apă-canal, unde există un proiect în fază de aprobare. Dacă au existat alte situații care nu sunt în competența Consiliului Județean, le-am transmis mai departe la instituțiile abilitate”, a declarat Mohammad Bashar. 

Întrebat când va ieși din nou în teren, consilierul județean PNL a declarat că așteaptă să treacă perioada de vacanță. 

„Vom continua activitățile din teritoriu de îndată ce vom trece de perioada concediilor, tocmai pentru a putea întâlni cât mai mulți cetățeni în audiențele pe care le vom organiza”, a concluzionat Mohammad Bashar. 

Potrivit raportului de activitate de anul trecut, consilierul PNL a avut un număr de 10 intervenții în plenul CJ și a propus un amendament în ședința de Consiliu Județean care a fost aprobat. 

Forna Maria, membru în comisia juridică și de administrație și comisia de educație, cultură și sport, a declarat că ultima întâlnire pe care a avut-o cu clujenii a fost în comuna Poieni, împreună cu președintele Consiliului Județean Alin Tișe și echipa sa. 

Am avut o întâlnire cu aproximativ 50 de cetățeni, domnul primar și consilierii locali. Am fost informați de anumite aspecte legate de infrastructură rutieră, drumul județean care servește comuna Poieni este acum în reabilitare. S-au reabilitat peste 90% din tronsoane. Există și un pod la care se lucrează intens. De asemenea, cetățenii ne-au adus la cunoștință aspecte legate de reabilitarea rigolelor din fața caselor unde aceștia locuiesc. Deci a fost o întâlnire foarte productivă, iar serviciile de specialitate din cadrul CJ vin în întâmpinarea cetățenilor cu rezolvări concrete”, a declarat Forna Maria. 

Întrebată de problemele cu care se confruntă Cluj-Napoca, consilierul județean ne-a spus că traficul dă bătăi de cap clujenilor de ani buni, dar cu toate acestea, administrația locală încearcă să vină cu soluții în acest context. 

Administrația publică locală depune toate eforturile astfel încât această problemă să fie soluționată inclusiv prin centura metropolitană, prin crearea unor trasee dedicate, prin încurajarea cetățenilor de a utiliza mijloacele de transport în comun. În acest sens, Primăria Cluj-Napoca a înființat un program, Vinerea Verde, în care toți cetățenii pot circula gratuit în mijloacele de transport în comun ale CTP. De asemenea, ați văzut că toată flota este foarte nouă, modernă, iar acesta este încă un aspect prin care administrația locală din CJ vine în întâmpinarea cetățenilor astfel încât să beneficieze de cele mai bune condiții de transport și bineînțeles traficul să fie mult mai fluidizat”, a mai spus Forna Maria. 

Referitor la următoarea întâlnire cu cetățenii pe teren, consilierul local PNL a declarat că în luna august sau la începutul lunii septembrie va avea loc o vizită în mai multe comune. 

Alin Tișe are în vedere câteva vizite, știu că sunt luate în calcul mai multe comune. Programul de audiență al președintelui CJ, împreună cu consilierii județeni și aparatul de specialitate va continua în perioada imediat următoare. Noi am avut pe lângă vizita la Poieni și deplasări în comuna Pălatca, Săndulești și în Vad. De când s-au ridicat restricțiile pandemice am fost mereu în teritoriu”, a conchis Forna Maria. 

Contactat de reporterii Gazeta de Cluj, consilierul județean Andro Marinel, membru în comisia de buget-finanțe și comisia de urbanism și amenajarea teritoriului, ne-a mărturisit că el este printre cei care a făcut cele mai multe vizite în teren. 

„Am fost cu Alin Tișe la toate vizitele pe care acesta le-a făcut în comune. Ultima a fost în Poieni. Problemele au fost diverse, începând de la drumul apusenilor cu problematica de acolo, cu podul de peste apa care trece prin Valea Drăganului și la probleme mai minore. Acestea au fost mai mult legate de primărie decât de Consiliul Județean”, a afirmat Andro Marinel. 

Consilierul județean a mai precizat că s-a implicat mereu în rezolvarea problemelor din comunele județului Cluj, în măsura posibilităților. Întrebat de situația privind seceta din România și ce efecte are în comunele din județul Cluj, Andro Marinel a declarat că pentru moment nu există probleme, situația fiind sub control. 

A fost o problemă la Chinteni, care s-a soluționat. Autoritățile au decis să facă un nou bazin care să asigure tot necesarul pentru comună și se lucrează și la Mica, unde a mai fost o problemă de această speță, dar este în curs de rezolvare. Sigur că problema privind aprovizionarea de apă este la nivelul întregii țări, dar în județul Cluj nu am avut probleme deosebite până acuma. Sigur, pot să apară dacă nu o să plouă”, a susținut consilierul județean.

În încheierea mesajului său, Andro Marinel a afirmat că toți consilierii județeni încearcă să soluționeze problemele sesizate de cetățeni. 

Ținem situația sub control și ne mândrim cu ce facem. În septembrie ne vom deplasa din nou pe teren deoarece am făcut o practică de a ne întâlni cu oamenii la fața locului”, a mai spus consilierul județean. 

Marchiș Angela Felicia, membru în comisia de buget-finanțe și comisia de turism, mediu și agricultură, ne-a precizat, în urma apelului telefonic pe care l-am avut, că lucrează și în privat și nu are timpul necesar pentru a ne răspunde la întrebări. Întrebată când am putea să revenim cu un telefon, consilierul județean nu a precizat o dată clară, afirmând că are foarte multe întâlniri la care trebuie să fie prezentă. De asemenea, la cererea noastră de a-i trimite întrebările pe mail sau WhatsApp, consiliera județeană a spus că cel mai bine ar fi să revenim cu un telefon. În ce zi și la ce oră, asta rămâne de văzut, în contextul în care agenda consilierului județean este plină. 

Având în vedere că este perioada concediilor, majoritatea consilierilor județeni pe care i-am contactat ne-au transmis să revenim cu un telefon la începutul lunii august pentru a ne răspunde la întrebări. Reporterii de la Gazeta de Cluj vor continua să fie „cu ochii în patru” pe consilierii județeni pentru a aduce la cunoștința dumneavoastră realizările lor la nivelul județului Cluj. 

Citește și: Țiganiada din Partidul Mișcarea Populară (PMP) Cluj continuă. Andrei Maxim nu renunță la funcția de președinte

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.