Kálmán Dénes, consilier local UDMR la Miercurea Ciuc, a murit duminică. Acesta a suferit un stop cardio-respirator, duminică pe o pârtie din Băile Harghita.

Primarul municipiului Miercurea Ciuc, Korodi Attila, a confirmat luni că acestuia i s-a făcut rău după ce a terminat de schiat. Ulterior, a murit pe marginea pârtiei, nemaiputând fi resuscitat.

„Pentru noi era un simbol, pentru că la 70 ani, să te implicit în viaţa comunităţii rareori găseşti, iar el a ales calea aceasta. De aceea, noi, în Consiliul Local, pierdem un om foarte important, care a fost conexiunea directă cu persoanele de vârsta a treia şi toate programele pe care le-am creionat, le-am creionat împreună cu el”, a spus primarul Korodi Attila.

Pe pagina de Facebook a Primăriei Miercurea Ciuc se arată că i se acordă postum lui Kálmán Dénes Premiul „Pro Urbe”. Se menţionează și că acesta a terminat în anul 1973 Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj Napoca. A fost detașat la Colegiul Avocaților din Harghita, azi Baroul Harghita, fiind unul dintre cei mai remarcabili avocați din Miercurea-Ciuc.

„Fiind întrebat în luna septembrie anul trecut de ce îi este oraşul aproape de suflet, dânsul a subliniat faptul că aici și-a găsit casă, a întemeiat o familie, oraşul l-a acceptat şi niciodată nu l-a dezamăgit”, se arată în postarea de pe pagina de socializare.

Kálmán Dénes era decanul de vârstă al consilierilor locali și în luna octombrie 2020 a condus ședința de învestire a primarului Korodi Attila și a Consiliului Local Miercurea Ciuc.

El declara atunci că scopul Consiliului Local pentru următorii patru ani trebuie să fie reprezentarea intereselor tuturor cetăţenilor oraşului, indiferent de naţionalitate, culoare politică sau religie. Și promovarea drepturilor fundamentale ale cetăţenilor, inclusiv dreptul la fericire.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Harghita a anunțat că un schior de 70 ani a decedat duminică pe pârtia Kossuth. Bărbatului i s-a făcut rău pe pârtie, iar echipajele medicale sosite la faţa locului nu au reuşit să-l resusciteze.

Citește și Covid-19 face ravagii în comuna Chinteni. Urmează carantinarea comunei?

Sursă Știri pe Surse

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here