UPDATE

Instanța a decis, pe 8 mai, ca fiul consilierului local, Vladimir Mătușan, va învăța în limba română, el urmând să fie înscris la școală cu predare în limba oficială a țării.

Consilierul local PSD, Vladimir Mătușan, se luptă în instanță pentru ca fiul său să învețe în limba română la școală, în condițiile în care fosta lui soție vrea ca fiul lor să învețe doar în limba maghiară.

Totul a început după ce, de comun acord, cât erau împreună, copilul a fost înscris la clasa de maghiară, la creșă, în condițiile în care acasă se vorbea limba română. După ce s-au separat, copilul a ajuns să-și petreacă petreacă 80% din timp alături de mama lui și părinții acestuia, care vorbesc exclusiv maghiară. Mai mult, potrivit consilierului local, toate rudele vorbesc doar maghiară, iar copilul este privat de limba română.

„Mama copilului meu, care este cetățean român, care trăiește în România și cu care am avut o relație de conviețuire, din care a rezultat un minor, luptă în instanță pentru ca băiatul nostru să fie înscris la învățământul primar în limba maghiară. Așa cum a introdus o serie de acțiuni, și eu am fost obligat să introduc ordonanță președințială de suplinire a acordului ei pentru înscrierea la limba română deoarece nu am ajuns la niciun consens. Până acum instanțele au dat ca minorul să învețe în limba română, dar datorită orgolilului ei, pe care nu-l pot înțelege, continuă lupta, ceea ce va duce ca fiul nostru să nu fie înscris la timp la școală”, a precizat Vladimir Mătușan.

Consilierul local a mai precizat pentru ziarul nostru că speră ca, trăind în România, unde limba oficială este limba română și asta se studiază în școli, instanța va lua decizia corectă.

„Copilul nu provine dintr-o familie de minorități ca să vorbim de drepturile minorităților. Copilul provine dintr-o familie mixtă, tatăl român, dar și ea este cetățean român, dar de etnie maghiară. Mai mult, ea lucrează la o firmă românească, vorbește limba română, chiar nu o înțeleg. Astăzi va trebui dată și soluția”, a mai precizat consilierul local PSD.

Revenim cu informații.

Citește și: Vladimir Mătușan l-a pus la colț pe Emil Boc în ședința Consiliului Local

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.