Președintele Consiliului Județean (CJ), Alin Tișe, a anunțat că au început lucrările de asfaltare a drumului județean DJ 103H (DN 1) – Bologa – Săcuieu, mai precis a sectorului care traversează localitatea Bologa din comuna Poieni.

Lucrările de întreținere inițiate pe DJ 103H vizează, în ansamblu, un sector în lungime de 12,25 kilometri, de la km 0+000 la km 12+250.

„Asfaltarea drumului turistic de interes județean care traversează Bologa, unul dintre satele-comoară ale zonei, cu numeroase obiective turistice de excepție, reprezintă o etapă importantă a proiectului de reabilitare a acestei rute. După finalizare, aceasta va constitui o alternativă eficientă la celelalte drumuri care fac legătura între drumul național DN 1 și Parcul Național Apuseni”, a precizat Alin Tișe.

În paralel, lucrările continuă prin frezarea zonelor deteriorate precum și plombarea gropilor cu îmbrăcăminți asfaltice, tratarea burdușirilor și a tasărilor și ridicarea la cotă a capacelor de canalizare.

De asemenea, vor mai fi executate operațiuni constând în aducerea la profil și completarea acostamentelor, curățarea și desfundarea șanțurilor și a camerelor de cădere, reprofilarea drumurilor laterale cu cilindrare și adaos de material, asigurarea scurgerii apelor, înlocuirea de podețe, montarea de parapeți metalici în zonele unde situația impune acest lucru și vopsirea capetelor de podețe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here