Contabilul clujean Lador Carmen Zina, rămâne cu condamnarea de 7 ani de închisoare cu executare după ce spre finele lunii trecute Curtea de Apel Cluj a emis o decizie de pronunțare în dosar. Cunoscută sub porecla de Mama Trilulilu, clujeanca a mai fost condamnată în dosare similare aflate pe rolul instanțelor clujene.

Unul dintre inculpații dintr-unul dintre dosarele de evaziune fiscală de la Tribunalul Cluj în care apare Carmen Lador Zina (alias Mama Trilulilu) este soția șoferului lui Toma Rus, Aida Daniela Fatol.

În vara anului 2013, Carmen Zina Lador şi Csorba Martin, om de afaceri din Gherla, au fost arestaţi preventiv de către Tribunalul Cluj. Prejudiciul ar fi depăşit  trei milioane de euro în caz.

Însă într-un alt dosar Zina Lador apare cercetată tot pentru evaziune fiscală, alături de Aida Fatol.

„ FATOL AIDA DANIELA-pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată, prev. de art. 26 Cod penal raportat la art. 9 alin. 1 lit. c din Legea nr. 241/2005, cu aplicarea art. 41 alin. 2 Cod penal (în legătură cu S.C. „NSD Technology” S.R.L.)” arată instanța.

Soția șoferului lui Toma Rus, fostul șef al Brigărzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj, implicată și ea în dosarele penale

Fatol Aida Daniela era asociată în mai multe societăți cu Carmen Zina Lador, și ea cercetata penal pentru înșelăciune. Una dintre aceste societăți la care Fatol Aida Daniela era asociată este SC Hera S Wood Srl, unde deținea participații și Călin Biriș, fratele fondatorului Trilulilu, Sergiu Biriș.

Pe 2 aprilie 2014, Tribunalul Cluj a dispus începerea judecării acesteia pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, în formă continuată şi spălare de bani, prin S.C. „Auto Viomar” S.R.L. Gherla, S.C. „Ralcom Link” S.R.L., S.C. „NSD Technology” S.R.L., dar şi alte societăţi, cu un total de cel puţin patru acuzaţii de evaziune fiscală, respectiv trei pentru spălare de bani.

În toamna anului 2013, pentru a susţine argumentele pentru menţinerea măsurii de arest preventiv împotriva acesteia, procurorul de caz a arătat că Lador avea deja o condamnare definitivă pentru săvârşirea unei infracţiuni la legea cecului şi patru amenzi administrative aplicate pentru infracţiunea de sustragere de la plata contribuţiilor la bugetul asigurărilor pentru şomaj.

Firma Auto Viomar îi este imputată gherlencei şi într-un dosar început recent la Tribunalul Cluj. În fapt, la fiecare termen, Carmen Lador Zina este transportată de la penitenciar la Palatul de Justiţie din Cluj-Napoca.

De altfel, la ultimul termen, magistraţii au reuşit audierea mai multor martori din Bucureşti, care s-au trezit că figurează în dosar dat fiind că transporturile trecute în contabilitatea efectuată de către Carmen Lador Zina, erau realizate cu maşini ce aveau numere de înmatriculare identice cu ale lor.

În cazul martorului Tropotă Marius Emil, procurorii au avut suspiciunea că ar fi fost complice al evazionistei pentru mai multe transporturi de marfă. Aflat în faţa instanţei, Tropotă lămureşte imposibilitatea acestui lucru.

„Sunt domiciliat în Bucureşti, pensionar de boală. Acum doi ani, nişte poliţişti clujeni au apărut la mine la poartă pentru a-mi pune mai multe întrebări cu privire la inculpaţii din dosar. M-au întrebat ce fel de transporturi am efectuat cu camionul meu. Moment în care le-am spus acestora că nu deţin un astfel de autovehicul. În replica aceştia mi-au arătat că pe camerele video din trafic exista un camion cu numerele de înmatriculare deţinute de mine. Într-adevăr au aveam acele numere, însă pe maşina mea, un Ford cu două uşi de dimensiuni mici, în incapacitate de a efectua transporturi. Menţionez că nu o cunosc pe inculpată şi niciodată nu am mai întâlnit-o” declară martorul în faţa instanţei.

În aceeaşi situaţie s-a aflat şi bucureşteanul Gavril Bogdănel. Acesta, citat de instanţa clujeană, s-a prezentat la termenul din 12 ianuarie cu o declaraţie similară cu cea dată de Tropotă.

„Îmi amintesc că în urmă cu ceva timp a venit poliţia la mine acasă să dau declaraţii. Când m-au întrebat de transporturi efectuate, am crezut că e vorba de dubiţa deţinută de mine, însă când mi-au prezentat numerele de înmatriculare le-am spus că acelea corespund unui ATV deţinut de mine şi nicidecum a unui camion. Nu am auzit niciodată de firma Auto Viomar sau de inculpaţii din dosar. Menţionez că nu am legături sau cunoştinţe la Cluj, eu fiind născut şi stabilit în Bucureşti” declarase Gavril Bogdănel.

În tot acest timp, Carmen Lador Zina se afla în boxa inculpaţilor arestaţi şi a refuzat să se folosească de avocatul său pentru a pune întrebări martorilor. Gest care a confirmat că transporturile fictive ce aveau pe documentele contabile întocmite de ea nu aveau corespondent cu realitate. Pe actele contabile erau trecut transporturi efectuate de maşini cu numere de înmatriculare false sau duplicate.

La Hunedoara, alte dosare

Un alt dosar pentru care Carmen Lador Zina este obligată să se prezinte la instanţă este cel la Hunedoara cu insolvenţa SC FOTOGENIC SRL DEVA.

De asemenea au existat operaţiuni economice frauduloase derulate de Zina împreună cu Rostaş Culiţă şi Lakatoş Dorina, pe judeţul Hunedoara, unde spun sursele, cea dintâi avea ”pile” la finanţele de acolo. Dorexyna SRL şi alte firme ce se ocupau cu transporturi de carne, efectuate în afara legii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.