Primăria Cluj-Napoca a demarat acțiunea de dezinsecție pe domeniul public și privat. Operațiunea se va desfășura până la finalul acestei luni, între orele 21.00 – 06.00, în funcție de condițiile meteorologice.
Produsele folosite în acțiunea de dezinsecție sunt K-OTHRINE PROFI EC 250, substanță pentru combaterea adulților, inclusiv a speciei Aedes Albopictus, responsabilă pentru răspândirea virusului Zika, și BIOPREN 50 LML – produs insecticid special coneput pentru combaterea țânțarilor aflați în stadiul de larvă.

Produsele sunt avizate de Ministerul Sănătății – Comisia Natională a Produselor Biocide, fac parte din grupele Xn, respectiv Xi de toxicitate și se regăsesc în Registrul Național al produselor biocide avizate pentru profilaxia sanitar umană. În caz de ingerare accidentală, antidotul este vitamina K1 și se găsește la Spitalul de Urgență Cluj.

Acțiunea este realizată de S.C. CORAL IMPEX S.R.L. și se desfășoară în conformitate cu următoarele prevederi legale:

  • Legea 101/2006 a serviciului de salubrizare a localităților (republicată)
  • Ordinul nr. 119 din 2014 pentru aprobarea normelor de igienă și sănătate publică privind mediul de
    viață al populației.
  • Regulamentul Serviciului de Salubrizare a Municipiului Cluj-Napoca aprobat prin HCL nr. 350/2015

Citeste si Primăria Cluj Napoca și-a bătut joc de o licitație de peste 70 milioane de lei. Caietul de sarcini pentru dezinsecția și deratizarea din Cluj Napoca trebuie refăcut

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here