sursă: https://www.facebook.com/EmilBoc.Intotdeaunapentruclujeni

Ieri, în data de 4 aprilie 2022, edilul Clujului a semnat, alături de primarii Bogdan Pivariu (comuna Florești), Gelu Topan (comuna Gilău) și Grigore Fati (comunei Apahida) acordul de asociere pentru realizarea, în parteneriat, a Studiului de Fezabilitate, a Planului Urbanistic Zonal (P.U.Z.), a documentației tehnice pentru autorizația de construire (D.T.A.C.), precum și a tuturor studiilor conexe obiectivului de investiții.

În luna aprilie se va demara licitația pentru PUZ, SF și DTAC, coridorul de mobilitate urbană durabilă (pietonal și velo) de-a lungul râului Someș reprezentând unul dintre proiectele fanion ale Planului de Mobilitate Durabilă 2021-2030. Proiectul face parte din categoria marilor proiecte de infrastructură ale Clujului.

Culoarul de mobilitate nemotorizată are drept obiectiv conectarea Municipiul Cluj-Napoca cu zona sa metropolitană.

„Implementarea proiectului va extinde rețeaua de alei, de promenadă, pistele velo și spațiile verzi, urmărind principiile dezvoltării sustenabile, în care deplasările pe jos sau cu bicicleta au prioritate în fața traficului motorizat și care se desfășoară de-a lungul unuicoridor natural atractiv și neafectat de poluare. Râul Someș va fi transformat într-un element natural valoros care contribuie la dezvoltarea orașului.”, a declarat primarul Emil Boc pe pagina sa oficială de Facebook.

Citește și: După ce a pierdut un proces cu imobiliarul Sile Puscaș, primarul Boc a scos vioara în ședința de consiliu local

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here