După ce premierul Dacian Cioloș l-a revocat pe Vlad Alexandrescu din funcția de ministru al Culturii, președintele Klaus Iohannis a numit-o azi pe Corina Șuteu în locul acestuia.

Corina Șuteu, propunerea lui Dacian Cioloș, a depus astăzi jurământul de învestitură în funcția de ministru al Culturii, în fața președintelui Klaus Iohannis.

La ceremonia de la Palatul Cotroceni au participat premierul Dacian Cioloș, membri ai Cabinetului său, președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, consilieri prezidențiali.

Cine este Corina Șuteu?

Corina Șuteu este secretar de stat în minister de la începutul anului 2016. În perioada 2006-2012, când Institutul Cultural Roman era condus de Horia Roman Patapievici, Corina Șuteu a fost director al ICR New York și s-a remarcat printr-un sprijin asiduu pentru inițiativele culturale independente și inovatoare. Șuteu, care a fost supusă unui linsaj mediatic la Antena 3 în scandalul „poneiul roz” a demisionat de la ICR când Patapievici a fost înlocuit de Andrei Marga.

Corina Șuteu și-a prezentat demisia în 2012 de la ICR New York, în contextul trecerii Institutului Cultural Roman din subordinea Președinției în cea a Senatului, fapt care a determinat demisia întregii conduceri a ICR București și preluarea șefiei instituției de către Andrei Marga.

Potrivit Mediafax, Corina Suteu și-a început cariera în calitate de critic de teatru în România. A devenit interesată de sectorul managementului cultural imediat după căderea comunismului în România. În 1991 a devenit director al Uniunii Teatrale din România (UNITER), iar în 1995 a devenit director al Mastere Specialisee Europeen en Management des entreprises culturalles (Dijon, Franta) și președinte al Forumului rețelelor culturale europene. În 1998 a fondat asociația ECUMEST. Între 2005 – 2006 a editat cartea „Arts Politics and Change” (ca urmare a programului „Policies for culture”), publicată la Amsterdam, și a lansat la Columbia University volumul „Another Brick in the Wall, a Critical Overview of Cultural Management in Europe”.

Corina Șuteu s-a implicat în numeroase proiecte culturale, cel mai recent fiind „București – Capitală europeană a culturii 2021”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here