Latifundiarul din Ciurila este omul PNL şi al DIICOT Cluj
Cornel Revnic a poftit la peştii de la Ciurila, pe care nu-i mai păstoreşte de vreo cinci ani, de când Asociaţia Agricolă Ciurila şi-a recuperat dreptul asupra lacurilor, şi s-a ales cu interdicţie. Revnic şi asociaţii săi au fost prinşi cu năvoadele la pescuit în plină zi şi reţinuţi cu mascaţii sâmbăta trecută. Preşedintele asociaţiei de proprietari a lacurilor de la Ciurila a relatat pentru GAZETA de Cluj întreaga poveste a scandalului cu peşte.

Fostul administrator al lacurilor de la Ciurila, Cornel Revnic, a fost ridicat de poliţişti împreună cu alţi 15 bărbaţi, interlopi şi gărzi de corp. Aceştia au fost duşi la audieri după ce au intrat cu forţa în ferma piscicolă pentru a scoate peşti dintr-un lac. Revnic şi asociaţii săi au fost reţinuţi cu ajutorul mascaţilor în urma unei plângeri depuse de actualul administrator, preşedintele Asociaţiei Agricole Popas Ciurila Liviu Copil.
Liviu Copil a declarat pentru presa clujeană că Revnic a început cu o lună în urmă să meargă la ferma piscicolă de câte două ori pe zi şi a început să golească lacurile de apă, fiind afectate până acum cinci din cele 11 lacuri de la Ciurila. În plus, Revnic i-a ameninţat pe angajaţii Asociaţiei Popas Ciurila deoarece consideră că lacurile sunt proprietatea sa. Copil a afirmat că a chemat poliţia de mai multe ori, însă aceştia au aşteptat până când îl pot prinde pe Revnic în flagrant, cum a fost săptămâna această, când poliţia a cerut ajutorul DIAS pentru a-l aresta.
Preşedintele Asociaţiei Agricole Popas Ciurila a povestit pentru GAZETA de Cluj şirul evenimentelor care au dus la arestările de la sfârşitul săptămânii trecute şi a ilustrat-o cu documente legale. Potrivit lui Copil, Cornel Revnic deţine o parte mică din terenul de sub lacurile de la Ciurila, iar toţi ceilalţi proprietari sunt membri în asociaţie. De fapt, chiar şi terenurile pe care le deţine au fost cumpărate ilegal în perioada în care era arendaş, deoarece proprietarii nu puteau vinde legal acele terenuri. Firma lui Cornel Revnic a arendat în 1998 lacurile de la Ciurila de la consiliul de administraţie al asociaţiei pe o perioadă de cinci ani. Greşeala consiliului de administraţie a fost că i-a dat singura copie a contractului lui Revnic şi după o vreme a realizat că pe contract a apărut 15 ani în loc de 5 ca perioadă a concesionării. De vreme ce contractul nu exista în dublu exemplar, iar cea care a pus ştampila pe modificare era o cunoştinţă de-a lui Cornel Revnic, consiliul nu a putut dovedi condiţiile iniţiale ale arendării. Firma fostului administrator, SC Samson Carmangerie a intrat în faliment între timp, iar Revnic a pasat administrarea lacurilor de la Ciurila SC Emanuel, firma soţiei sale.
În 2005 Asociaţia Agricolă Popas Ciurila şi-a ales un nou consiliu de administraţie şi s-a convocat o nouă adunare generală în cadrul căreia Liviu Copil a fost ales preşedinte al asociaţiei. Noul consiliu de administraţie a fost împuternicit să acţioneze în justiţie pentru recuperarea terenurilor de la firma lui Revnic. În luna august a aceluiaşi an s-a dat o sentinţă (nr. 897/c/2005) prin care s-a dispus evacuarea firmei lui Cornel Revnic prin executare silită. Hotărârea irevocabilă şi definitivă a fost pusă în practică prin hotărârea de executare silită a lui Mircea Boroş 248/2005 prin care Revnic a fost evacuat şi i s-a dat un termen pentru a-şi recolta peştii. De atunci au început zeci de procese prin care latifundiarul a încercat să reintre în posesia lacurilor, dar le-a pierdut pe toate în rând. Unele au ajuns de la Tribunalul Cluj până la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde Revnic încerca să recupereze atât terenurile, cât şi peştele, cu toate că i s-a dat ocazia să şi-l recolteze.
Între timp, Popas Ciurila a încheiat un contract de închiriere a digurilor cu SC Piscicola. Noul consiliu de administraţie a făcut investiţii mari în această perioadă, au fost făcute digurile, s-a reparat clădirea. Aceasta era în stare avansată de degradare, explică Copil. Revnic nu a făcut nici un fel de investiţii în fermă în perioada cât a fost arendaş. În schimb, noua administraţie a făcut investiţii în popularea cu peşte a lacurilor, s-a cumpărat puiet şi s-a demarat reproducerea crapului.
În 2009 contractul de închirierea a digurilor de la Piscicola a expirat, iar consiliul de administraţie de la Popas Ciurila a depus o cerere pentru cumpărarea digurilor de la societate. În aprilie 2009, actualul director Piscicola, Ioan Cătană l-a contactat pe Copil pentru a-i aduce la cunoştinţă demiterea din funcţie a lui Dorin Mărginean, directorul anterior al societăţii. Mărginean, împreună cu Ţâcşoreanu, fostul contabil de la Piscicola, l-au chemat spre sfârşitul lunii pe Copil la o întâlnire la terasa McDonald’s din Piaţa Mihai Viteazu pentru a-i cere bani pentru un contract de închiriere a digurilor pe o perioadă de 10 ani. Liviu Copil, conştient că Mărginean nu mai are nici o calitate în cadrul Piscicola a refuzat oferta. „Atunci Ţăcşoreanu mi-a spus că ei şi-au aranjat problemele şi Cătană nu mai are ce aranja la Piscicola, că ei au rezolvat cu acţiunile şi cu fermele. Apoi s-a întors spre Mărginean şi i-a spus că vor lua legătura cu Revnic”, povesteşte Copil.
În iunie, cererea administraţiei Popas Ciurila pentru închirierea digurilor, depusă în luna mai, a fost acceptată de Piscicola, prin contractul de închiriere 1/29.06.2009. La scurt timp după aceasta, consiliul de administraţie a aflat că Revnic are un contract de închiriere cu Piscicola înregistrat la Primăria Ciurila în data de 17.06.2009, antedatata la sfârşitul lunii martie al aceluiaşi an. Pe baza acestui contract cei de la Popas Ciurila au depus plângere la DIICOT, considerând că este vorba de un document contrafăcut, la fel ca mai multe facturi de-ale lui Revnic pentru cumpărare de puiet sau rapoarte de populare. Era imposibil ca Revnic să realizeze un raport de populare, de vreme ce nu era nici măcar în fermă în acea perioadă. În plus, arată Copil, facturile erau vizibil false, dacă ne uităm la date şi achiziţiile care fac subiectul lor şi cel mai probabil au fost realizate cu ajutorul lui Ţâcşoreanu. După plângerea de la DIICOT, Revnic a ripostat deschizând procese prin care cerea evacuarea asociaţiei de proprietari Popas Ciurila, cerere respinsă prin hotărâre judecătorească irevocabilă în cadrul dosarelor civile 5389 şi 3665. Apoi Mărginean, care era de mult timp suspendat din funcţie, s-a dat drept director general Piscicola şi a trimis o notificare pentru evacuarea proprietarilor lacurilor de la Ciurila.
Revnic are mai multe dosare deschise şi a fost condamnat în repetate rânduri, arată Liviu Copil. Dosarul 4602/22.04.2009 conţine condamnarea acestuia la 4 luni de închisoare şi perioadă de încercare de doi ani şi jumătate pentru lovire şi alte violenţe. Anterior, în 2001, a fost condamnat pentru tâlhărie, însă graţiat de fostul preşedinte Ion Iliescu. În prezent sunt deschise procese pe numele lui pentru distrugere sau furt calificat.
Prima acţiune ofensivă a lui Cornel Revnic de anul acesta a avut loc în 12 februarie, când s-a dus la lacurile din Ciurila şi a furat grătarele, a distrus digurile, o parte din puiet şi a golit cinci lacuri de peşte.  Cu două zile înainte de arestarea de sâmbătă, povesteşte Copil, Revnic a adus 16 indivizi înarmaţi cu bâte şi au început să fure peşte din lacuri. Sâmbătă a fost reţinut împreună cu ceilalţi, iar pentru el şi un alt interlop, Moldovan Bogdan zis „Ochiul”, şi s-a emis pe numele lor o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore. După punerea în libertate, cei doi au interdicţie de a se apropia de lacuri şi de asociaţia de proprietari de la Popas Ciurila pe o distanţă de 100 de metri.
Mărginean a făcut o serie de vânzări la Piscicola în perioada când a fost suspendat din funcţia de director, care-i conferă lui Revnic calitatea de acţionar la această societate, deşi există o hotărâre judecătorească care suspendă orice decizie a conducerii la Piscicola de atunci. Piscicola a vândut mai întâi acţiunile către MTN, firma lui Ţâcşoveanu, iar aceasta a vândut lui Revnic, totul prin contracte antedatate. Liviu Copil arată că dacă se verifică bilanţul firmei MTN se observă că acţiunile nu apar în 2008 în posesia firmei, dovadă că tranzacţia a avut loc la momentul suspendării. Revnic, Mărginean şi Ţâcşoveanu sunt „un trio penal”, afirmă Copil.
Vineri, 26 martie, Copil s-a prezentat la poliţie pentru a susţine plângerea împotriva lui Revnic pentru distrugere şi braconaj. Cu o săptămâna înainte, latifundiarul pescuia de zor cu năvoade în lacurile de la Ciurila, însă Copil a depus plângere abia sâmbătă în jurul orei 16, pentru că în timpul nopţii a considerat că Revnic şi asociaţii săi sunt periculoşi şi puteau fi prinşi în flagrant. Cu toate acestea, multe din plângerile asociaţiei de proprietari de la Ciurila nu au fost soluţionate, iar plângerea de la DIICOT legată de actele false staţionează de la sfârşitul lui iunie anul trecut.
În plus, Revnic îl ameninţă în continuare, dă telefoane noaptea târziu şi îi transmite că îl bagă în spital. Pierderile pentru Asociaţia Agricolă Popas Ciurila sunt considerabile, va lua cel puţin doi ani pentru a reface materialul piscicol furat de Revnic, iar anul acesta pescuitul sportiv va fi compromis. “Paguba făcută de Revnic şi ai lui este greu de estimat. Avem pagubă de minim 6 miliarde de lei vechi şi sezonul de pescuit pe 2010, care trebuia să înceapă, e compromis în proporţie de 70 %. Din păcate tot procesul tehnologic de creştere a peştilor e compromis pe următorii 2 ani, pentru că nu mai avem apă în două lacuri, au murit peşti, şi ne-a golit apa din 3 iazuri”, a declarat Copil pentru Ştiri de Cluj. Piscicola, care a suferit pierderi prin distrugerea digurilor, este dispusă să depună plângere împotriva lui Cornel Revnic, constituindu-se ca parte civilă într-un eventual proces împotriva acestuia.
Cornel Revnic, în schimb, se perindă prin redacţiile clujene pentru a impune punctul propriu de vedere. Acesta a declarat că el este proprietarul lacurilor şi că se afla acolo pentru a da drumul peştilor pentru a face inventarul şi pentru a reface digurile, în urma unei solicitări de la Apele Române. În plus, Revnic consideră că poliţiştii clujeni au pus la cale întreaga poveste. Potrivit evz.ro, ar fi fost sfătuit de un interlop, Mircea S., să se retragă de la Ciurila, într-o convorbire telefonică: „Lunea trecută a fost la comandantul Poliţiei şi ăla a zis să îl închidem pe Cornel înăuntru. Şi-am pus scânduri cu cuie ca să te blocăm. Când m-a dus pe mine Liviu acolo, mi-a zis că se duce la Păcurar şi rezolvă cazul cu Păcuraru. Apoi mi-a zis că a fost la Păcuraru şi mi-a dat numărul lui de telefon şi a zis să te închidem înăuntru şi atunci trimite DIAS-ul şi te ia pe sus şi că îţi face, mandat de 24 de ore şi rezolvă problema”. Varianta lui Revnic referitoare la contractul de închiriere a digurilor de la Piscicola este de asemenea surprinzătoare: „După o lună de zile, la conducere a venit Ioan Cătană, care a vrut să mi le închirieze din nou, adică să mai plătesc o dată şi am refuzat. Apoi, Cătană a închiriat, până la sfârşitul anului 2009, lacurile firmei Popas Ciurila, deşi contractul meu avea o valabilitate de zece ani. Acum, eu deţin dreptul de administrare a acestor lacuri pentru că cei de la Popas Ciurila nu au plătit la Piscicola şi au şi un proces în derulare pentru recuperarea datoriilor”. Cu toate acestea, Revnic uită să menţioneze că nu a plătit un leu asociaţiei de proprietari de la Ciurila pe toată perioada cât a închiriat lacurile şi că gaşca penelistă care i-a ţinut spatele aproape că a falimentat Piscicola.
Fostul cioban din Ciurila a ajuns latifundiar cu ajutorul prietenilor săi din PNL, care l-au ajutat să „ghicească” ce terenuri să cumpere pentru a le vinde ulterior la supra-preţ în cadrul exproprierilor pentru construirea Autostrăzii Transilvania. De altfel, şi gaşca de liberali de la Piscicola îi este apropiată lui Revnic. Avocatul său, Mihai Teaha, a fost în consiliul de administraţie al societăţii, alături de Elena Ceuşan, soţia lui Horea Uioreanu şi fost consilier al lui Tăriceanu, sunt membri în acelaşi partid. Mihai Teaha şi Ioan Biriş sunt parteneri de afaceri cu Revnic în cadrul firmei „Servicii Agricole SRL”.
Diana Gabor

13 COMENTARII

  1. bine ar fi sa se faca dreptate iar CORNEL REVNIC sa mearga acolo unde ii este locul adica dupa gratii,DE CE?,simplu,DISTRUGERE,AMENINTARE,FURT,BRANCONAJ si multe alte infractiuni si ce ne dorim cel mai mult tot dupa gratii sa ajunga si cei care il sustin in astfel de infractiuni

  2. Ce tara corupta e si aceasta…? vinovatu nu pateste nimica iar victima e luata cu mascati? ASA NU! trebuie sa se faca dreptate iar vinovatu sa fie pedepsit si victima sa fie despagubita pt pagubele facute de infractori. Florin ce tot scri acolo nu sti nimic, sunt doar inventi deale tale! Stiti cum i se mai zice lui copil liviu? BICICLETA!Ha!HA! :-))

  3. SCUZE RAUL DAR ESTI PROST INFORMAT CRED CA STIU PREA MULTE SI VAD CA DERANJEAZA.DE CIND E REVNIC VICTIMA DE CIND A FOST SCOS CU EXECUTORUL JUDECATORESC AFARA DE PE LACURI?,SAU DE CIND LA PRINS LA BRANCONAJ OCUPIND LACURILE CU FORTA.DE CE VORBIM DACA NU CUNOASTEM

  4. Mai Florine cred k tu esti prost informat habar nu ai ce zici. Liviu este cel mai mare mafiot posibil care incearca sa ia din muncua unui om cinstit.

  5. PT.UNUL DIN SALICEA.daca tu il consideri pe revnic corect inseamna ca esti omul lui,iar sa bagi bine la cap sint foarte bine informat ca altfel nu asi vorbi.CORNEL AR DA JUMATE DIN AVERE SA FIE PE JUMATE CINSTIT CA SI LIVIU COPIL.SINCER

  6. dadele sa nu uiti ce ai zis si iti dai seama ca ma feresc de tine,ca mie frica,asta e fiecare cu frica lui.SA MA SUGI CU MATA,OK?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.