Primarul Municipiului Turda, Cristian Matei, va candida la următoarele alegeri din partea liberalilor, după ce a renunțat la PSD și a trecut în barca liberalilor.

Potrivit unei analize făcute de ziarul Faclia, până acum, PNL Cluj a validat 32 de candidaţi pentru primăriile din judeţ. În principial, candidaţii validaţi sunt primarii în exerciţiu, excepţie făcând primarul de la Geaca, Ioan Miron care a ales să se retragă din administraţia locală, urmând ca PNL să-l lanseze în cursă pe actualul viceprimar Sofronie Moldovan. De asemenea, Alin Tişe a fost desemnat să candideze din nou la şefia Consiliului Judeţean Cluj.

Liberalii susţin că restul candidaţilor vor fi confirmaţi săptămâna viitoare. Astfel, pentru Primăria Dej ar urma să fie validat Aurelian Mureşan, în prezent director adjunct la Univers T.

La Floreşti, comuna cea mai mare din România din punct de vedere al numărului de locuitori, ar urma să candideze Bogdan Pivariu, în prezent viceprimar în cadrul acestei unităţi administrative.

La Gherla, deocamdată PNL nu ştie pe cine va trimite în cursa pentru funcţia de primar, urmând să stabilească acest lucru în urma unor sondaje de opinie. Printre cei care sunt evaluaţi se numără foştii primari Ovidiu Drăgan şi Marius Sabo, director la SC Centrul Agro Transilvania SA, precum şi Iuliu Sânmărtean, preşedinte al PNL Gherla.

Surse liberale susţin că mai mulţi primari PSD din judeţul Cluj erau pregătiţi să se înscrie în PNL pentru a candida la un nou mandat însă aceştia nu vor mai putea face acest pas deoarece Comitetul Executiv al PNL a decis recent ca să li se interzică aleşilor social democraţi să intre în formaţiunea liberală. Cristian Matei însă, deşi a fost social democrat, nu intră  sub incidenţa acestei decizii deoarece a fost exclus din PSD iar în momentul în care PNL a decis să nu primească primari social democraţi era independent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here