Proiectul de lege prin care ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, forțează reintroducerea SRI în dosarele penale, a încins spiritele azi în ședința plenului CSM.

Membrii Consiliului au dat aviz nefavorabil pe legea 51/1991, cea care dă putere serviciilor secrete să interfereze în anchetele penale.

Plenul CSM a decis că nu se impune avizarea proiectului de lege inițiat, printre alții, de ministrul Justiției, Cătălin Predoiu.

Membrii Consiliului au transmis un punct de vedere negativ, decizia fiind luată cu 11 voturi pentru punctul de vedere negativ, 6 împotrivă și un vot nul.

Discuțiile au fost intense și au durat mai bine de o oră. Judecătoarea Gabriela Baltag a spus că acest proiect ar întoarce Securitatea în justiție, la 31 de ani de la revoluție, potrivit Mediafax.

La rândul ei, judecătoarea Simona Marcu, fost șef al CSM, a anunțat public că va vota împotriva acestei propuneri legislative, care încalcă și o decizie a Curții Constituționale.

Citește și: Judecătorul Adriana Stoicescu: Colegele mele spun ADEVĂRUL. Este timpul ca voi, oamenii, să ştiţi ce s-a întâmplat sub umbrela anticorupţiei

Judecător: CSM a făcut istorie. A spus NU întoarcerii SRI în dosare penale. E momentul să fim cu adevărat judecători

1 COMENTARIU

  1. Mai bine mai târziu decât niciodată spune proverbul ,este si acesta un inceput ,așteptăm punctul 8 de la Timișoara să fie implementat ,atunci vom putea spera că jertfa celor din DECEMBRIE 1989 nu a fost in zadar .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here