Pe piața produselor cosmetice există tot felul de produse, în toate formatele, pentru toate tipurile de piele și în toate nuanțele: nu este ușor să găsești fondul de ten ideal. Obiectivul: să găsiți produsul care să vizeze toate specificitățile și să îndeplinească toate criteriile dintr-o singură dată, cum ar fi un fond de ten Catrice. Dar pe ce ar trebui să vă concentrați?

Cum să alegeți fondul de ten potrivit?

Nu este întotdeauna ușor să găsim produsele de machiaj potrivite, adaptate tipului nostru de piele sau să găsim culorile care se potrivesc cu nuanța pielii noastre. Atunci când căutăm un fond de ten Catrice sau orice alt brand, ar trebui să alegem o textură fluidă sau una compactă? Ar trebui să folosim o pudră liberă? Veți găsi toate răspunsurile la întrebările dumneavoastră în acest articol. Iată câteva sfaturi de machiaj privind fondurile de ten și cum să îți alegi fondul de ten:

Ce textură să alegi în funcție de tipul tău de piele?

Aceasta este prima întrebare pe care trebuie să ți-o pui atunci când cauți un fond de ten Catrice sau orice alt fond de ten în general.

Aveți pielea uscată:

Pielea uscată sau sensibilă are nevoie de un fond de ten hidratant care să fie delicat cu pielea. Singura textură de fond de ten care poate fi atât delicată, cât și hidratantă pentru pielea ta este un fond de ten fluid. Acest tip de fond de ten poate fi lichid sau cremos, iar unele fonduri de ten fluide nu trebuie să fie pudrate pentru a fi mate. Vă sugerăm fondul de ten Perfect Matte Foundation SB Make-Up, deoarece are toate aceste proprietăți, iar textura sa cremoasă vă va uniformiza tenul chiar dacă aveți mici imperfecțiuni, cum ar fi roșeața difuză de pe obraji.

Aveți pielea grasă:

Nu ezitați și alegeți un fond de ten compact. Poate fi gros, dar va acoperi foarte bine imperfecțiunile feței, cum ar fi acneea etc. În plus, va rezista toată ziua, chiar dacă aveți exces de sebum.

Aveți o piele normală sau mixtă:

Acest tip de ten poate tolera atât fondurile de ten compacte, cât și cele fluide. Ai noroc! Poți alege textura pe care o preferați! Nu uitați doar să pudrați fondul de ten compact după aplicare cu o pudră fină.

Aveți o piele matură:

Ai nevoie de un fond de ten care să atenueze liniile fine și ridurile din jurul ochilor sau al gurii. Pentru aceasta vă sfătuim să optați pentru un fond de ten care este deja pudrat și are o textură fină, cum ar fi un fond de ten Catrice.

Ce culoare ar trebui să aleg pentru fondul de ten?

Indiferent de textură, dacă fondul de ten este fluid sau compact, vom alege culoarea fondului de ten în același mod: culoarea fondului de ten trebuie să fie identică sau aproape identică cu cea a pielii dumneavoastră. Dacă aveți pielea portocalie, alegeți un fond de ten portocaliu. Dacă pielea ta are o nuanță roz, alege un fond de ten ușor roz. Dacă pielea ta este deschisă la culoare, alege un fond de ten ușor și nu unul mediu. Dacă ai tenul închis, nu folosi un fond de ten deschis sau mai deschis decât culoarea pielii tale!

Cum se aplică fondul de ten?

Lucrează-ți fondul de ten înainte de a-l pune pe piele

Indiferent de textura fondului de ten, ar trebui să puneți întotdeauna o parte din fondul de ten pe dosul mâinii și să îl aplicați cu un burete sau o pensulă pentru fond de ten. Căldura mâinii tale va „înmuia” fondul de ten și îl va face mai ușor de aplicat. După, îl puteți aplica direct pe față după ce ați aplicat o bază de machiaj. Începeți prin a aplica fond de ten pe frunte, obraji și bărbie. Întindeți fondul de ten de pe frunte în josul feței până sub bărbie, peste pleoape, în jurul ochilor și în jurul gurii.  În cazul în care întâmpinați dificultăți, puteți folosi degetele sau un burete ascuțit pentru a vă ajuta să aplicați machiajul pe zone mici, cum ar fi colțul interior al ochiului sau zona nasului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here