Apariția anomaliilor în cazul danturii poate avea implicații pe termen lung, dacă acestea nu sunt corectate corespunzător. În cazul copiilor fără aparat dentar, dacă dantura de lapte crește necorespunzător, aceasta va influența nu doar poziția dinților, ci și modul în care sunt articulate cuvintele și procesul de nutriție. În cazul adulților, lipsa unui aparat dentar potrivit afectează estetic, dar și funcțional, din aceleași raționamente. Află cum poți să alegi aparatul dentar potrivit pentru tine și care sunt detaliile la care trebuie să fii atent atunci când îl alegi.

Alege aparatul dentar în funcție de tipul acestuia

Dacă vrei să îți montezi un aparat dentar in Cluj, ar trebui să iei în considerare în primă fază tipul acestuia. Există mai multe variante de aparat dentar, cu mult mai estetice decât variantele clasice vechi, astfel că nu va trebui să îți faci griji cu privire la aspect. Cele mai cunoscute aparate dentare sunt cele metalice fixe, care pot fi și colorate și personalizate și care pot corecta relativ repede anomaliile la nivelul dinților, deoarece purtarea este permanentă până la următorul control.

Aparatele dentare transparente cu bracket-uri din safir sunt o opțiune eficientă dacă nu vrei ca soluția aleasă pentru corectare să fie mai puțin vizibilă. Dacă vrei să îți montezi un aparat dentar mobil in Cluj poți opta pentru aparatele dentare de tip gutieră, care îmbracă practic dinții, îndreptându-i astfel în funcție de matriță, sau aparatele ceramice, care funcționează pe baza unui principiu asemănător. O altă soluție este aparatul dentar lingual, poziționat pe partea inferioară a dinților, lucru care în face complet invizibil.

Alege aparatul dentar în funcție de recomandarea medicului ortodont

Dacă dinții prezintă anomalii, riscurile ca aceștia să pună probleme pacientului sunt destul de mari. Pe lângă faptul că afectează performanțele verbale, dinții care cresc incorect pot influența forma danturii, pot sta la baza apariției abcesul dentar din cauza faptului că igiena poate deveni deficitară, iar periajul incorect, pot cauza malocluzie și dureri, așadar alegerea unui aparat dentar trebuie coroborată cu istoricul pacientului și cu starea efectivă a danturii. Acest lucru poate fi evaluat doar de către medic, iar în consecință ar trebui să ai în vedere recomandarea acestuia cu privire la alegerea aparatului dentar.

Alege aparatul dentar în funcție de timpul de tratament

Dacă medicul îți recomandă utilizarea aparatului dentar pentru o perioadă mai amplă de timp, în funcție de severitatea problemelor pe care le are dantura ta, atunci ar trebui să optezi pentru un aparat dentar rezistent și sigur, care să îți ofere în același timp un grad ridicat de confort. Aparatele metalice sunt, din acest punct de vedere, foarte eficiente, în vreme ce aparatele ceramice sunt mai sensibile și astfel sunt mai potrivite utilizării de scurtă durată.

Alegerea aparatului dentar se poate face și în funcție de buget sau preferințe, însă este foarte important să ai întotdeauna în vedere părerea medicului specialist, deoarece acesta știe cel mai bine de ce anume are nevoie dantura ta pentru a arăta minunat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.