Peter R. de Vries, cunoscutul jurnalist și prezentator olandez care se ocupa cu investigații din lumea interlopă, a fost împușcat în cap pe o stradă din centrul Amsterdamului marți seară, în jurul orelor 19:30 (17:30 GMT), în timp ce ieşea din studioul unui talk-show unde fusese invitat. Acesta fusese deja ținta unor amenințări cu moartea.

Dutch crime journalist Peter R de Vries fighting for his life after being  gunned down in Amsterdam street - ABC News

În timpul unei conferințe de presă la Haga, premierul Mark Rutte a declarat „Atacul contra lui Peter R. de Vries este şocant şi de neconceput, fiind un atac împotriva unui jurnalist curajos şi, în consecinţă, un atac împotriva libertăţii presei, care este esenţială pentru democraţia noastră şi pentru statul nostru de drept”.

Peter R. de Vries, în vârstă de 64 de ani, este cunoscut în Ţările de Jos pentru anchetele sale în ce privește infracțiunile de criminalitate. A devenit celebru în Olanda în urma investigaţiilor derulate după răpirea magnatului industriei de bere Freddy Heineken, în 1983, ajungând faimos și în SUA în 2006, după investigarea dispariţiei adolescentei Natalee Holloway. Acesta se află acum în spital și se luptă pentru viața sa.

sursă foto: digitpatrox.com
Citește și: Cum a fost pedepsit clujeanul care și-a lăsat fetița la volan

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here