Curtea de Apel Cluj l-a condamnat pe Vasile Coman, un bătrân de peste 70 de ani, la închisoare pentru terorism. Inițial, el a fost condamnat la plata unei amenzi penale de 6.000 de lei, dar pentru că pensionarul nu a avut banii necesari să plătească amenda, instanța a transformat amenda penală în zile de închisoare cu executare.

Curtea de Apel Cluj a transformat o amendă penală în valoare de 6.000 de lei dată unui pensionar condamnat pentru terorism în zile de închisoare.

”Admite sesizarea formulată de Biroul Executări Penale din cadrul Curţii de Apel Cluj. În temeiul art.63 alin.1 şi 3 Cod Penal, înlocuieşte pedeapsa amenzii penale în cuantum de 6.000 lei aplicată condamnatului Coman Vasile – , prin sentinţa penală nr.40/20.03.2018 pronunţată de Curtea de Apel Cluj în dosarul nr.513/33/2017, definitivă prin decizia penală nr.30/A/6.02.2019 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul nr.513/33/2017, cu pedeapsa închisorii, respectiv 120 zile de închisoare. În temeiul art.72 Cod Penal rap.la art.184 alin.28 Cod de Procedură Penală scade din pedeapsa de 120 zile închisoare, perioada în care condamnatul C V a fost internat nevoluntar în cadrul Spitalului de Psihiatrie Sighetu Marmaţiei – Secţia Închişi, cu începere din 9.12.2016 până în 7.0.2017. În temeiul art.275 alin.6 Cod de Procedură Penală, suma de 554 lei reprezentând onorariul apărătorului desemnat din oficiu pentru condamnat va fi suportată din fondurile Ministerului Justiţiei. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare”, arată soluția pe scurt a instanței.

Anul trecut, magistratul Iuliana Moldovan de la Curtea de Apel Cluj l-a condamnat pe Coman la doi ani și trei luni de închisoare pentru acuzație, însă omul a contestat decizia la Înalta Curte de Casație și Justiție. El a fost acuzat că ar fi instalat în toaleta Tribunalului Maramureș o bombă artizanală care s-a dovedit că, de fapt, erau niște cilindri de hârtie umpluți cu pământ.

Martorii au uitat cazul de terorism

Pe de altă parte, Vasile Coman spune că a primit amenda penală fără ca acuzațiile de terorism să fie probate în vreun fel.

”La București, unde a fost rejudecat dosarul, martorii aduși cu mandat au declarat că nici măcar nu m-au văzut în ziua respectivă. De la tribunal au spus că în ziua respectivă nu funcționau camerele de vedere, așa că nu au imagini cu mine. Practic, la dosar nu era nicio probă, imagini, amprente, urme de pași, nimic! La procesului de la Cluj judecătoarea nici măcar nu m-a lăsat să vorbesc, că am avocat din oficiu. Însă pe hol i-am surprins pe avocatul de serviciu și pe procurorul de ședință conversând amical. Când m-au văzut s-au comportat ca niște elevi prinși de profesor la fumat!”, spune Vasile Coman.

Bătrânul spune că problemele pe care le are în justiție au început după ce a lipit mai multe caricaturi prin Vișeul de Sus în care erau ridiculizați judecători, procurori și polițiști din localitate.

El a dat statul român în judecată la CEDO și a cerut despăgubiri de 10.000 de euro și plata cheltuielilor de judecată. În cerere el a solicitat și recuzarea judecătorului Iulia Motoc, reprezentantul României în cadrul CEDO. Curtea de Apel Cluj l-a condamnat pe Coman pentru că ar fi montat în toaleta tribunalului o bombă artizanală care, ulterior, s-a dovedit a fi un cilindru umplut cu pământ.

Paguba: a oprit un tribunal pentru câteva ore

Conform reprezentanţilor DIICOT, la data de 23 noiembrie 2016 autori necunoscuţi au amplasat un pachet având aspectul şi elementele caracteristice unui dispozitiv exploziv confecţionat artizanal, format din 4 batoane cilindrice, un acumulator şi un indicator luminos, în incinta clădirii Tribunalului Maramureş. În mai puțin de 12 ore de la momentul producerii evenimentului și sesizării din oficiu, au fost descoperite şi strânse probe cu privire la fapta ce formează obiectul anchetei penale și totodată identificat și pus sub acuzare inculpatul Coman Vasile. Principala pagubă produsă de Coman în urma amplasării ”bombei” este că activitatea instituțiilor care își au sediul în clădirea tribunalului maramureșean a fost oprită pentru câteva ore.

Citeste si Hoți de motorină achitați pe bandă rulantă.Curtea de Apel Cluj: În dosar nu există nicio probă

1 COMENTARIU

  1. Justiție, ce mai.. de aceea judecata cu juri este cea mai bună formă de justiție – inculpatul e judecat de 12 dintre semenii săi, iar dacă unul singur dintre aceștia nu este de acord cu majoritatea, judecătorul nu poata da condamnarea, ci trebuie re-judecat cazul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.